Az EMI-tábor 11. alkalommal is a magyar nemzeti, illetve klasszikus rockot játszó zenekarok nagyágyúinak seregszemléjére várja Erdély, illetve a Kárpát-medence további területein élő magyarokat. Kiállítások, előadások, törzsi vetélkedő is megtalálható a kínálatban, ugyanakkor a hagyományos jurtával érkezők ingyen fesztiválozhatnak.
A Hungarica nyitja meg a 11. EMI-tábor nagyszínpadi fellépés-sorozatát augusztus 5-én 20 órától, majd őket követi a ’80-as években alakult Ossian zenekar, akik ez év tavaszán jelentették meg Lélekerő című új albumukat.
A fesztivál második napján 20 órától az erdélyi TransylMania lép színpadra, majd őket követi az EMI-táborba már-már hazajáró és otthonosan mozgó, koncertjét tekintve kihagyhatatlan Kárpátia. Mint ismert, a Kárpátia az egyik legkiemelkedőbb és legsikeresebb magyar nemzeti rockzenekar, tizenkét éve színesítik a zenei palettát, megalakulásuk óta rendkívül aktívan tevékenykednek, számos nagylemez, videoklip és számtalan fellépés van a hátuk mögött.
Szabadságot hoz, kerítést bont a tizenegyedikben az Ismerős Arcok augusztus 7-én 20 órától, majd ugyanezen az estén a Romantikus Erőszak szórakoztatja a táborlakókat 22 órától. A Dalriada folk metal muzsikájával augusztus 8-án 20 órától lép színpadra a fesztivál keretén belül. A fellépőgárda oszlopos tagja az ugyancsak magyarországi Road zenekar, akik 11. EMI-táborban is a tőlük megszokott pörgős, energikus és laza formát fogják hozni augusztus 8-án 22 órától. A magyar alternatív rock és metál zenei stílusok kapnak főszerepet vasárnap. A fesztivál nagyszínpados koncertjeit a jellegzetes dallamokat előszeretettel választó Maszkura és a Tücsökraj, valamint a magyarországi Depresszió zárja, utóbbi nyári turnéját tekintve az egyetlen erdélyi megállónak számít a Gyergyószentmiklós határában sorra kerülő tábor.

Előadások és kísérőprogramok
A megszokott módon előadások, politikai párbeszédek színesítik a 11. EMI-tábort is, az Előadósátor közéleti témákat sorakoztat fel, a Csép Sándor-sátor pedig a szórványvidékeken élő magyarok helyzetét feltáró és elemző előadásoknak ad helyet, de nem maradhat el Berecz András mesemondó fellépése sem. Amíg a szülők az előadásokat hallgatják, a kicsik kedvükre szórakozhatnak a játéksarokban.
Jegyárak
Az EMI-táborba idén is lehet elővételes jegyet váltani, ezek ára 95 lej/fő, ugyanakkor kedvezményesen válthatnak belépőt a családosok és az ifjúsági csoportok is: előbbiek 250 lej/család, utóbbiak 90 lej/fő összegért. Az, aki hagyományos jurtával érkezik a fesztiválra, három ingyen belépőt is kap, így ő, valamint még két ismerőse is díjmentesen vehet részt a napközbeni programokon és az esti koncerteken. Kedvezményes jegyben részesülnek még a csapatversenyekre bejelentkezők, ugyanakkor a helyszínen 110 lejért lehet majd hetijegyet váltani, az egy napra érvényes belépő pedig 25 lejbe kerül majd.
Törzsi vetélkedők
Ismét kedvezményes jegyekkel, értékes nyereményekkel, kreatív feladatokkal és jó hangulattal várják az EMI-táborba a 10-15 fős társaságokat. Ezúttal nem a már megszokott csapatversenyekkel készülnek a szervezők a fiataloknak, hanem igazi, vérbeli törzsi háborúra számíthatnak a jelentkezők. A csapatoknak törzsfőket kell választani, számukra ingyenes lesz a táborba a belépés, míg a törzs többi tagjának kedvezményes jegyeket biztosítanak, azaz 110 lej helyett 90 lejért léphetnek be a fesztiválra. A játék fő helyszíne egy területekre felosztott tábla, a csapatok térképet, zászlót kapnak, ezek pedig minden forduló után helyet változtathatnak, attól függően, ki hogyan teljesít. A törzsek érdeklődni a tábor hivatalos honlapján, jelentkezni pedig Györbiró Emesénél a 0724 938 818-as telefonszámon vagy a gyorbiroemese@gmail.com elektronikus postacímen tudnak.
A rendezvény honlapja: www.emitabor.hu/erdely