Alább olvasható a szervezet felhívása:
A norvég tömeggyilkosság elkövetője, Anders Behring Breivik a könyvében az európai szervezetek felsorolása között megemlítette a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat is, sőt sok száz cím között a miénkre is elküldte utolsó levelét. Mi a média össztüze közepette már elhatárolódtunk és elítéltük a támadást. Ezt tette a Jobbik is. Breivik ugyanakkor, ugyanott ír lehetséges jövőben szövetségesként - többek között - az MSZP testvérpártjáról, a Szerb Szocialista Pártról és a Fidesz testvérpártjáról, a Likudról is. Várjuk az elhatárolódásokat!

A merénylő által szerkesztett egyik blog részlete

Mára átolvasva az 1500 oldalas művet, abból egyértelműen kiderült, hogy bár bevándorlóellenes, anti-marxista, antikommunista mázba is csomagolja zavaros elméleteit Breivik, ideológiájának középpontjában Izrael és a cionizmus támogatása áll. Felszólítjuk ezért Izraelt és az összes magyarországi zsidó szervezetet, hogy határolódjanak el Anders Behring Breiviktől! Egyúttal felszólítjuk az MSZP-t és a Fideszt is az elhatárolódásra a testvérpártjaik említése miatt!
Hogy követelésünknek nyomatékot adjunk, demonstrációt jelentettünk be Izrael nagykövetsége elé (Budapest, II. ker. Fullánk utca 8.), augusztus 3-ra, szerdára, 11 órára (a korai időpont oka, hogy ekkor már az egész mozgalmunk a Magyar Szigeten lesz, ahonnan közösen indulunk a demonstrációra). A tüntetésen petíciót is át kívánunk adni, s bizonyítékként felolvassuk Breivik könyvéből azokat a passzusokat, amelyekben Izraelt és a cionizmust magasztalja és támogatásáról biztosítja.
Mindenkit – aki ebben a korai időpontban tud jönni - szeretettel várunk!
A HVIM vezérkara
Kapcsolódó: