Erre a meggyőződésére a tegnapi gyulai kettős (jobblib kontra ballib) tüntetésen derült fény.

Mint a beszámolókból megtudhattuk, például a trianoni ideiglenes határ másik oldaláról is érkeztek naiv Fidesz-rajongók Orbán mellett tüntetni (akik nyilván hálásak az állampolgárság visszakapásáért, arra már nem emlékeznek, hogy húsz éven át a Fidesz is ellene beszélt minden lehetséges fórumon), erre reagált úgy az MSZP-s gazember (aki nem mellesleg egyike volt annak a három bitófára valónak - Gyurcsány és Molnár mellett -, akik még kvázi kényszerhelyzetben is nemet mondtak az elcsatolt területen élő magyar állampolgárságának visszaadására), hogy "anyanyelvükön, románul fogja őket köszönteni".
Frissítés: Még az ATV műsorvezetőjének is sok volt Szanyi külhoni magyarok iránt táplált gyűlölete, ezért hosszasan boncolgatta a témát.
A részeges disznó pedig kifejtette: ő nem érti, miért sértés a románozás, hiszen az állampolgárságuk román, tehát a nemzetiségük is az. Ahogy egy Amerikában élő ázsiai amerikainak tartja magát, úgy tartsák magukat románnak az erdélyi magyarok is! - szögezte le, megtoldva azzal az elképesztő baromsággal, hogy "egy állampolgárság mindig egy nemzethez való tartozást fejez ki", ha pedig az erdélyiek nem akarnak román állampolgárok lenni, hát adják azt vissza - mintha ők kérték volna valaha (ahogy kérte az ázsiai Amerikában), vagy bárhova vándoroltak volna (ahogy tette az ázsiai), nem pedig a határ lépett át a fejük fölött - éppen a Szanyi-féle politikusoknak köszönhetően.
Reméljük, sok erdélyi olvasónk látja ezt a két videót, és azt is reméljük, hogy megy még Erdélybe Szanyi - vagy Budapesten fut össze erdélyi legénnyel. De addig is az onnan a csonka hazába költözöttek is megadhatják neki, ami jár. Mert nagyon, de nagyon vágyik már rá.
(Kuruc.info, videók: Index, ATV)
Kapcsolódó: