/Videóval frissítve/
"A nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása gyanúja miatt" nyomozást rendelt el Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség – hangzott el az M1 híradójában.
Zoom
A közmédia értesülései szerint az ellenzéki politikust "egy magánszemély" jelentette fel (ez volna a TEV), amiért 2012-ben, egy frakciótársainak írt, de később nyilvánosságra "került" (azaz a 444 nevű zsidó blogocska által közzétett) levélben kamukausztnak nevezte a tetűhintások által ránk kényszerített új államvallást.
A műsorban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: a nyomozás során vizsgálják majd, hogy a képviselő megnyilvánulásával tagadta vagy kétségbe vonta a "nemzetiszocialista rendszer által elkövetett emberiség elleni cselekmények tényét".
Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke jelezte: a parlament kétharmados döntéssel határozhat a jobbikos képviselő mandátumának felfüggesztéséről.
Az M1 információi szerint Kulcsár Gergely ellen a Duna-parti "szoborkompozíció" 2011-es "meggyalázása" miatt is érkezett feljelentés, de az ügyészség szerint ebben az ügyben csak rágalmazás miatt indulhatott volna büntetőeljárás, és ez a cselekmény már tavaly nyáron elévült.
(MTI nyomán)