Éppen most értem haza a Klebelsberg Kúnó művházból, ahol Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd úr tartott előadást. Sok mindent megtudhattunk az ügyvéd úr múltjáról, és arról, hogyan szerveződött meg a Nemzeti Jogvédő Alapítvány. Elhangzott, hogy neki annak idején azért volt szokatlanul rövid, mindössze három hónapos a parlamenti titkárságvezetői pályafutása, mert abban a tisztségben is a valós nemzeti érdekeket próbálta képviselni, és emiatt az akkori Fideszes vezetés túlontúl radikálisnak ítélte őt. A végén videó: az ügyvéd Rogán diktatórikus javaslatáról.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás nagy örömmel számolt be arról, hogy mára egyre több határon túli iroda nyílik, ahol a helyi kollégái őhozzá hasonlóan szintén felvállalják azoknak a jogi védelmét, akiket a magyarság iránti aggodalmuk miatt ér bármilyen hátrány.
Az előadás nagyobbik részében az ügyvéd úr sorra vette az eddigi sikereiket, hosszasan kitérve a Lelkiismeret 88 szervezet Gesztenyéskert béli meghurcoltatására, mely miatt az ott törvénytelenül előállított emberek nemrégiben fejenként 600 ezer forint kártérítést kaptak.
Ezzel kapcsolatban a L88 egyik jelen lévő idős tagja elmondta, hogy ő a társaival ebből a pénzből éppen ezen a héten ajánlott fel 50 ezer forintot Könnyű Robi javára, aki néhány napja magyarhoz méltó szívóssággal verte le a cigány ellenfelét a ringben.
Aki jelen volt a mai rendezvényen, az mindezek mellett betekintést kaphatott abba is, hogy az ügyészség milyen kimerítő alaposságú munkát végez, ha nemzeti elkötelezettségű személyekkel, vagy szervezetekkel szemben kell eljárni, ellenben milyen elképesztően felületes nyomozásra telik csupán tőlük, ha a hatalom felé kellene mozdulniuk. (Csak egy példa: bár név szerint lehet tudni, hogy 2006 október 23-án kiknek a kezében volt puska, az eljárások során egyikük személyes meghallgatására sem került sor.)
De a bíróságok háza táján se jobb a helyzet *. Elég csak a 2006 szeptemberben elrendelt előzetes letartóztatások hosszú sorát nézni, ahol kivétel nélkül az volt az indoklás, hogy azokban a napokban az elővezetett emberek esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. Hogy a saját lábán alig álló, bekötözött fejű súlyos sérülteknél ez miként fordulhatott volna elő, arra egyetlen esetben sem tértek ki az első fokon eljáró bírák.
Olyannyira erős volt azokban a napokban a diktatórikus hangulat, hogy néhány rendőr még azt is megengedte magának, hogy egy eldugottabb bírósági folyosón újra bántalmazzanak egy bilincsben vezetett fiatalt!
Viszont, ami a legfontosabb, és erre egy kérdésre válaszolva a végén Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd úr külön is kitért:
Önvédelmi céllal teljesen törvényes gázálarcot, bukósisakot, vagy golyóálló mellényt magadnál tartanod március 15-én!!!
Az ügyvéd úr magyarázatában kitért arra, hogy tavaly valóban született egy ezzel ellentétes kormányrendelet, de az ma már NINCS HATÁLYBAN, mert a kormány saját maga törölte el! (A tavaly márciusban hozott rendvédelmi rendeletek közül egyedül a passzív ellenállást büntető jogszabály van a mai napig is hatályban, de már annak a hatálytalanításán is gőzerővel dolgozik az alapítvány).
By SoDI (sodi.freeblog.hu)
Ui.: Ugyanakkor természetesen szó volt aktuálpolitikai kérdésekről is. Még ma este kaptok egy rövid videót arról, hogy mi Gaudi-Nagy Tamás véleménye Rogán Antal azon ötletéről, miszerint börtönbe kéne csukni mindenkit, aki egy nem bejelentett tüntetésen vesz részt.
Ceterum censeo: vesszenek a cionisták!
*Tisztelt Szerkesztőség!
Miután átemelték tőlem a Gaudi-Nagy Tamás tegnap esti előadásáról szóló beszámolómat, lehetőség szerint szeretnék egy apró kiegészítéssel élni, melyet, ha lennének szívesek elhelyezni a cikkükben, a videó alatt, akkor nagyon hálás lennék érte.
---
A félreértések elkerülése végett; utólagosan fontosnak tartok annyi kiegészítést megfogalmazni, hogy az a mondat, miszerint a bíróságok háza táján se jobb a helyzet , az én saját interpretációm. Gaudi-Nagy
Tamás ügyvéd úr részéről ez úgy hangzott el, hogy bár szerencsére a bíróságok valamelyest megpróbálnak a jogszabályok szerint tevékenykedni, ami a kártérítési perek sikerességén, és Budaházy
György felmentésén is látszik, de ennek ellenére - főként 2006-ból - szintén van nagyon sok rossz példa is.
By SoDI
---
Előre is köszönöm.
A további munkájukhoz sok erőt és szerencsét kívánok.
Tisztelettel:
Kiss Endre Farkas