Egy budapesti ingatlanközvetítő iroda törvénysértő albérlethirdetéseket tett közzé egy internetes hirdetési oldalon - kürtöli világgá az úgynevezett Roma Sajtóközpont.


Az RTL Klub képe: így becsülik meg az ajándékba kapott lakásokat is
(Igen, az ember-, pontosabban cigányszar a szőnyegen)

"Kiadó egy magasföldszinti üres lakás a Róna utca közelében." ( …) "A kikötés a következő: állat ne, etnikum ne, külföldi ne" - jelent meg hétfőn egy internetes albérlethirdetésben az Expressz.hu oldalon, emiatt áll a bál. Egy másik hirdetésben pedig olyan kikötést szabott ugyanezen az oldalon egy XIII. kerületi Nővér utcai kétszobás lakás hirdetője: "család ne, etnikum ne, kisállat jöhet…" - hisztizik a Roma Sajtóközpont. (Ha így megy tovább, tíz év múlva majd azokat próbálják pellengérre állítani, akik nem akarnak két purdét befogadni. Egy normális világban az ember annak adja ki a lakását, akinek akarja. De az is lehet, hogy hamarosan hatósági kényszerrel költöznek majd be lakásainkba rühesék... Az egyenlőség jegyében, természetesen. Ugyanakkor nekik lehet faji alapon ösztöndíjat, lakást, munkát stb. adni, csak nekünk tilos a saját fajtánkat előnyben részesíteni, vagy - borzalom! - megkülönböztetni tőlük - a szerk.)
A rasszizmus elleni harc jegyében kiderítették: a hirdetéseket egy budapesti ingatlanközvetítő iroda megbízásából tették fel az Express.hu oldalra. A Kódex Ingatlanirodánál csak annyit mondtak a pofátlankodó "Roma Sajtóközpontnak": a lakástulajdonosok kérésére tették közre az albérlethirdetéseket a honlapon, melyből ha kiveszik "a törvénysértő kikötéseket", akkor nem kapnak tőlük megbízást.
Kovács Borbála, az Expressz.hu online asszisztense így mentegetőzött az agresszív cigányoknak: a jelzés után azonnal levették a kifogásolt hirdetéseket az oldalról, és megkérték az érintett ingatlanirodát, hogy törölje hirdetéseiből a törvénysértő szövegrészeket. Az online asszisztens hozzátette: az Expressz.hu-n rendszeresen ellenőrzik a hirdetések tartalmát is, azt vizsgálva, hogy sértenek -e valamilyen jogszabályt: rákeresnek például többek közt a cigány vagy zsidó szavakra, hogy kiszűrjék "a sértő vagy jogszabályokba ütköző tartalmakat". Kovács szerint az ügy tanulsága: ezentúl "a roma", illetve "az etnikum" kifejezéseket is nézniük kell. (Ha szegény Borbála nem volna a polkorrektség és a cigányimádást követelő gondolatrendőrség áldozata, ehelyett szépen elmagyarázta volna retkeséknek, hogy ha megtanulnak civilizált életmódot folytatni, nem szarják össze a lakásokat, nem törik be az ablakokat és  nem tesznek tüzet a szoba közepére, akkor egy idő után talán már nem állna fenn ez a probléma - a szerk.)
Setét Jenő, a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) igazgatója arról számolt be: "tapasztalatuk szerint azok a romák, akik lakást akarnak venni vagy bérelni, sokszor esélytelenek, mert az esetek túlnyomó részében nem fogadják el őket ügyfélként". Setét beszámolója szerint a telefonos egyeztetések során még minden rendben megy, ám a személyes találkozón már elzárkóznak a főbérlők, eladók.
Vajon miért?
(RS - Hírszerző nyomán)
Két kapcsolódó kapásból:
Kuruc.info / A.S.: 1.) Vajon mi lesz a következő lépés? Egyenesen kötelező lesz cigányoknak bérbeadni a saját lakásomat? Ingyen és bérmentve?

2.) Vajon mi az oka annak, hogy kivétel nélkül minden egyes országban ugyanígy viszonyulnak a lakást kiadók a cigányokhoz? Többször hivatkoztunk egy finnországi (Európa Japánja, igen gazdag és művelt, iskolázott ország) felmérésre, mely szerint a válaszadóknak csak az öt százaléka mondta azt, hogy mokkára bízná a lakását – miközben ugyanezek mindegyike minden további nélkül kiadná azt fehér finneknek? Tán csak nem azért, amit a hivatkozott fórumban a hozzászólók is elmondanak: egy deviánscigó legjobb esetben nem fizet díjat, rosszabb (és általánosabb) esetben meg mindent ellop, tönkretesz, nem lehet megszabadulni tőle, és/vagy egyenesen lenyúlja a lakást (ami igen általános ork körökben – lásd EZT és annak az első bekezdéséből hivatkozott, kapcsolódó anyagokat)? Ugyanez a helyzet kivétel nélkül minden másik, cigányfertőzött országban is.

Csak azt üzenhetjük a lakásaikat kiadóknak, hogy tartsanak ki, és ne adják fel. A saját tulajdonukról van szó, amit egy cigány 95%-os valószínűséggel tönkretesz, vagy éppenséggel lenyúl. Ne legyen senkinek bűntudata: nem bennünk, magyarokban van a hiba, nem mi vagyunk a nácifasiszták. Nem vagyunk egyedül Európában, a világon – kivétel nélkül mindenhol gyűlölik a mokkákat, és sehol senki nem akar nekik lakást kiadni.