Állami kitüntetést kapott az Országos Cigány Önkormányzat egyik okirat-hamisításért elítélt tagja. Rostás László a Parlamentben vehette át péntek este a Kisebbségekért Díjat a köztársasági elnöktől és Kiss Péter társadalompolitikai minisztertől. Napjaink "Magyar"országán ugyanis egyetlen kritériumot vesznek figyelembe a kitüntetések osztogatásakor: a magyarellenességet. Ha az megvan, lehetsz bűnöző vagy bármilyen más hulladék, Sólyomék nem haboznak leróni tiszteletüket.
A cigány önkormányzati képviselő a délelőttöt még a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon töltötte, ahol viszont pénzbüntetést kapott: az elsőfokú ítélet szerint ő is egyike volt azoknak a cigányvezetőknek, akik a "roma kárpótlás" ügyében a jogosultak helyett írták alá az osztrák megbékélési alap formanyomtatványát.
A szervezet a szomszédos országba hurcolt emberek leszármazottainak folyósított egyszeri pénzjuttatást, és a bíróság szerint az 55 elítélt ezekkel a kárpótlási pénzekkel élt vissza.
Én a cigányságért dolgoztam egész életemben. Ha kell, akár szabálytalanságot is elkövet az ember – már nem bűncselekményt – hanem szabálytalanságot, mert olyanok a dolgok, hogy muszáj valamit mondani – jelentette ki a kitüntetett Rostás László.
Arra a kérdésre, hogy most is ez történt-e, az első fokon elítélt cigány önkormányzati képviselő a HírTV riporterének úgy válaszolt: „Hát..., ööö nekem nem, nem szabálytalanságot követtem, én akkor nem tudtam, hogy ez szabálytalan.”
(HírTV)