További jelentős vonalbezárásra készül a kormány, azonban az erre vonatkozó kormányrendeletet csak a választások másnapján kívánja nyilvánosságra hozni – derül ki egy minisztériumi jelentésből.
A közösségi közlekedés átalakításába külső erőket is bevont a kormány, többek közt Bajnai Gordon korábbi cége, a Wallis és a BKV-ügyekben elhíresült AAM Vezetői Tanácsadó szakértőit. A „Pályabesorolásról szóló rendelet” április 26-án, a választások második fordulója után kerüljön kiadásra – rendelkezett, politikai okokból, a miniszterelnök.
A „Státuszriport – a helyközi közösségi közlekedés átalakítása” címet viselő szakminisztériumi dokumentum azért bánik olyan szőrmentén a vasúthálózat besorolásával, mert az egyes vonalak kategóriákba sorolása mintegy ötven viszonylat állami finanszírozásának a megszűnését jelentheti. A rendelet négy kategóriába osztja a hálózatot. Az országos és regionális megrendelésű viszonylatokon túl különbséget tesz országos és regionális finanszírozású vonalak között is – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.