Spiclicat az egyik fórumban - ahová már régóta írogat - szóba hozta, hogy internetes fórumozók írkálnak névtelen, gyalázkodó leveleket hozzátartozóinak.
Kinyomozta, hogy kik állnak a levelek mögött, egyikőjüket állítólag meg is verte. Így fogalmaz Tc az ügyről: "Hiába, az IP címek csúnyán nyomra tudják vezeti a hatóságokat, különösen, ha a munkát informatikus szakemberek is segítik, meg van némi titkosszolgálati kapcsolat."
Mint ismeretes, Tomcat maga köré gyűjtötte a nemzeti radikális fiatalokat a (mára megszűnt) blogjára, ahova érdekes módon csak valódi adatokkal (lakcím, mobilszám) lehetett regisztrálni. Hogy miért, arra senki nem kapott választ... A több ezer embert tömörítő adatbázis végül az NBH kezébe jutott. Informátorunk szerint Tomcat Alfa néven jelentett a rezsimnek, még a börtönben törhették meg 2007-ben, amikor bombaügye miatt hónapokig előzetesben volt. Érdekesség, hogy maga az ügyész kezdeményezte a főbb vádpontok ejtését, amit hazafiak esetében soha nem tapasztalhattunk. Spiclicat végül megúszta pénzbüntetéssel az ügyet...
A besúgó Polgár Tamás leleplező cikkünk után kétségbeesetten próbálja menteni irháját, magát áldozatként kívánja beállítani. Olvasóinak postafiókjába levelet küldött, amelyben ez a "szenzációs" érv szerepelt: "A fedőnevek megválasztásánál értelemszerű alapfeltétel, hogy a fedett személyre a legtávolabbról se utaljon. Akkor vajon miért éppen az "Alfa" nevet kaptam volna, a német juhászkutya nevét, akivel felnőttem, és akinek megírtam a történetét a régi blogomon?" A szánalmas hazugságra bőven elég egy példát hozni: Vikidál Gyula rockzenészként, a Dinamit együttes tagjaként a magyar zenei világ szereplőiről jelentett a belső elhárításnak. Vikidál fedőneve Dalos volt... Tomcat egyik hazugságból a másikba menekül, életünk végéig lehetne cáfolni ezeket, mert mindig kitalál valami újabb történetet, amivel próbálja magyarázgatni vele kapcsolatos, rendkívül gyanús történeteket.
Ebből az egészből tanulhat mindenki: ha egy blogra, fórumra, hírportálra ilyen adatokat kérnek a regisztrációnál, fogjunk gyanút. Ne regisztráljunk, kerüljük el messziről az ilyen oldalakat. És soha ne adjunk meg valós adatokat, mert visszaélhetnek vele. Tomcatet és barátait pedig messziről el kell kerülni, ki tudja hány spicli van még a környezetében.
A. János - Kuruc.info