2019. december 10., kedd, Judit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:07 Aszad elsősorban nem Amerikát vagy Izraelt, hanem "Európát" okolja a szíriai káoszért10:42 Eltemette édesanyját a kertben, majd másfél éven át felvette a nyugdíját10:20 Lövöldözés egy ostravai kórházban, többen meghaltak10:12 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)10:05 Eltiltották Oroszországot a nemzetközi versenyektől09:32 Építési törmelékkel rongált meg 12 autót ez a sukár csávó09:06 Panorámaadót vezet be Siófokon az ellenzéki többségű képviselő-testület08:38 Oroszország ellenség, ezért Amerika az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában08:23 Párizsi csúcs: Putyin "happy", Zelenszkij elégedetlen08:12 Erdogan: Törökország keresztülhúzta Izrael és több más ország számításait07:45 Eltűnt a chilei légierő egyik gépe 38 emberrel a fedélzetén07:32 Teltház lesz karácsonykor a szállodákban06:54 Elárverezik a világ legnagyobb skótwhisky-gyűjteményét22:30 Már kéjgázzal is drogoznak Hollandiában22:11 Vidám kis ünnepi történet: krampuszok látják el a migránsok baját Dél-Tirolban
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus ::

Fideszes újságíró: undorral kell elfordulni a rasszista Jobbiktól, mert nem adott az adományokból a fosztogató cigányoknak (!)

Reklám

Az előzményekről röviden: jobbikosok és gárdisták adományokat gyűjtöttek az árvízkárosultaknak Szalonnán. Erről persze a média nem adott hírt, csak akkor, amikor a TASZ (aminek hosszú ideig elnöke volt Schiffer András LMP-s politikus, csak hogy tudjuk, honnan fúj a szél) kiderítette: az adományokból nem adtak a kétszersülteknek, ez pedig jogsértő, hisz megsértették az egyenlő bánásmód elvét...
Igen, a cigányok serényen tartják a markukat. Nekik minden jár, alanyi jogon, csak úgy. Akkor is, ha sokan közülük nem segítettek az árvízi védekezésben, csak fosztogattak és a gátat rongálták.
S hogy hogyan vélekedik erről a Heti Válasz fideszes publicistája, Stumpf András. Mai cikkéből kiderül:
"(...) Egyszerű kis jogérzékem tehát azt mondatja velem, hogy a Jobbiknak is joga van annak adni, akinek akar. Cigányoknak meg nem adni, ha nekik nem akar.
Ezzel pedig bebizonyítani, hogy bizony valóban rasszista párttal van dolgunk. Olyan szerveződéssel, amely számára fontosabb a származás, mint a keletkezett kár. Amelynek nem esik meg a szíve a rászorulón, ha az cigány, azaz: nem veszi emberszámba a cigányokat. Amely, noha kettőskereszt-állításban nagy gyakorlatot szerzett már, semmibe veszi Jézus tanítását, s a legtávolabb áll a kereszténységtől. Meg az emberiességtől, szimplán. Olyan szervezet tehát, amely újfent bebizonyította: undorral érdemes elfordulni, ha szembejön. Ettől még joga volt bebizonyítani mindezt. (...)"
Igen, a jobbikosoktól és gárdistáktól undorral kell elfordulni. Mert saját idejüket, pénzüket feláldozva önzetlenül segítettek a károsultakon, amivel persze nem kerültek be a hírekbe... 
Arra persze kíváncsi lennék, hogy a Fidesz és csatolt részei, a polgári körök, az alapszervezetek, fideszes aktivisták hol és mennyit gyűjtöttek és osztottak szét a károsultak között. És az is nagyon érdekelne: mit tett a cikket író Stumpf András a bajbajutottakért, hogy ilyen magas lóról osztja a részt?
Stumpf a cikke végén azt javasolja a TASZ-nak, hogy támogassák pénzzel azt az öt szalonnai cigány családot, akik nem részesültek az osztásból, majd így folytatja: "(...) néhány ezrest melléteszek én is. Majd kevesebb sört iszom - ami ilyen hőségben valódi önfeláldozás." Hát igen, ilyen a fideszes önfeláldozás. A légkondicionált irodából a bőrfotelben süppedve azon gondolkozik a havi sok százezer forintos fizetést kapó fideszes megmondóember, hogy valamelyik nap talán kevesebb sört fog inni, a különbözetet pedig majd talán eljuttatja az árvízkárosultaknak... Ez az egész persze felvetés, amiből semmi nem lesz, de egy biztos: Stumpf nem szőrös szívű és nagylelkűsége határtalan.
Végül hadd elevenítsük fel a jobbikos álláspontot:
"Akkor az is törvénytelen, ha egy cigányszervezet kizárólag cigányokat támogat"
Kisgergely András ózdi jobbikos szerint nem kell csodálkozni azon, hogy a Gárda nem oszt adományokat cigányoknak. "Ezt vállaljuk minden lehetséges következménnyel együtt" - tette hozzá. Az adományosztó Kisgergely András nem tudja, hogy egy mozgalom az Egyenlő Bánásmód Hatóság által előírtak hatálya alá tartozik-e. Mint ismétli, nem a Jobbik, hanem a Magyar Nemzeti Gárda osztotta az adományokat, ami egy mozgalom. "Akkor az is törvénytelen, ha egy cigányszervezet kizárólag cigányokat támogat" - teszi hozzá.
Igaza alátámasztásául még hozzáteszi: amikor korábban a polgármester osztotta az önkormányzathoz érkezett adományokat, azokból szinte kizárólag roma családok részesültek, ezért is vették fel a szalonnaiak a kapcsolatot a gárdistákkal - írja a Stop.
Hollik Péter - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready