Az alábbi képet olvasónk, V. Jack küldte be a Kuruc.infónak, gondolatait sem rejtve véka alá.

Felháborító és szomorú, ami itt megy cigánybűnöző-mosdatásban. A folyamatos, egyébként normális emberekben nyilvánvalóan meglévő jóérzésre apellálnak olyanok védelmében, akikben ezeknek az értékeknek a szikrája sincs meg. Nem a meggyilkolt kisgyerekre gondolok, nyilván, hanem a késes, szamurájkardos, rabló, gyilkoló, ember alatti létformákra. A képet pedig csak azért csináltam, mert igen: lehet olcsón, érzelmekre hatni és hangolni. Sok ész nem kell hozzá és köze nincs a művészethez. A valódi művészet nem hályogot akar a szemünkre ragasztani, hanem inkább ki szeretné nyitni azt. Szögi Lajostól és családjától pedig elnézést kérek a "rajz" rossz emléket idéző tartalmáért.  (VJack)
Korábban írtuk:

Ez a "művészeti alkotás" nyert
"Nem egy kisebbség mellett kéne kiállni, hanem egy gondolkodásmód mellett" - állítja Nagygyörgy Zoltán, aki A tatárszentgyörgyi gyilkosság emlékére című képével első helyezést ért el a 11. ARC plakátpályázaton - olvashatjuk az Origón.
Trianon, Mohács - ilyenekkel esélytelen az ember ezen a pályázaton, de ha szegény, üldözött cigányainkról készít valamit, máris ölébe hullik az aranyérem. A lényeg, hogy téma legyen.
Hollik Péter - Kuruc.info