Újra kihallgatták pénteken az NBH volt főigazgatóját a katonai ügyészségen. Galambos Lajost a kémügyben már csak bűnsegédlettel gyanúsítják, de nem ez az egyetlen eljárás ellene.
Péntek délelőtt 10 órakor hallgatták ki Galambos Lajost. Ügyvédje, Molnár Lajos elmondta: újabb bűncselekménnyel – hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel – is meggyanúsították a volt NBH-főigazgatót. Ennek a szála egészen 2010-re nyúlik vissza, amikor is házkutatást tartottak Galambosnál. Akkor állítólag a volt NBH-főigazgató megvesztegetett valakit, hogy bizonyos bizonyítékokat titkoljon el. Molnár Lajos többet nem árult el, csak annyit, hogy ez az ügy 2040-ig szigorúan titkosnak minősül. Galambos kihallgatása több mint négy órán át tartott.
Délben egy másik személy is megjelent a katonai ügyészségen: Gyarmati György ügyvéd, akit több mint öt órán át hallgattak ki. Gyarmati és Galambos ügye az Egymásért Alapítványnál kapcsolódott össze, ugyanis utóbbi amikor eljött az NBH-tól, az alapítvány kuratóriumi tagja lett 2008-ban. Gyarmati György ebben az időszakban már kuratóriumi tag volt. Amikor letartóztatták Földesi-Szabó Lászlót – aki az ügy elsőrendű vádlottja – Gyarmatit kérték meg az alapítvány pénzügyeinek az átvilágítására. Akkor 874 millió forint volt a kasszában, aminek azóta nyoma veszett. Hogy most a két ügyet milyen formában vizsgálják, nem tudni.
(hírTV)