Németh Zsolt külügyi államtitkár a Sme című pozsonyi lap hétfői számában megjelent interjújában kijelentette: Pozsony "jelenleg Magyarországnak erős partnere", és azokat a dolgokat, amelyekben sikerült megegyezni a szlovák kormánnyal, az képes teljesíteni is.
Németh Zsolt a két ország miniszterelnökeinek viszonyát érintő kérdés kapcsán leszögezte: nagyon fontosnak tartja, hogy jelenleg rendszeres kommunikáció jellemzi a magyar-szlovák kapcsolatokat, főként azt követően, hogy az előző Fico-kormány idején "más kapcsolatot is módunkban állt megtapasztalni" a két ország között.
Megjegyezte: 2010-ben "intenzív párbeszéd" kezdődött a két ország kormányai közt, amit sikerült megőrizni a "szlovákiai" kormányváltást követően is. Hozzátette: a magyar félnek az előző és a jelenlegi szlovák kormányokkal folytatott párbeszéde között az a lényegi különbség, hogy míg Iveta Radicová kabinetje idején a megegyezések tárgyát képező elképzeléseknak csak kis hányada valósult meg, "jelenleg Magyarországnak erős partnere van", és így azokat a dolgokat, amelyekben sikerült megegyezni a szlovák kormánnyal, azokat az képes teljesíteni is.
(MTI nyomán)