Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:22 Csehország SOS-jelzést adott: covidos páciensek külföldi elhelyezését kérik18:03 Dobrev Klára koronavírusos, lázas, a feje is fáj - és éppen most volt országjáráson a haveroknál17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Karácsonyi ajándék Orbán tót barátjától: magyar állampolgárokat akarnak elővezetni Felvidéken

Reklám

Ismét beidézte a szlovák rendőrség a magyar állampolgárságukat nyíltan vállaló lévai magyarokat, Dolník Erzsébetet, Kassai Gyulát és Gubík Lászlót - tájékoztatták az MTI-t az érintettek kedden.
Zoom
A lévai járási rendőrkapitányság ezúttal "szóbeli egyeztetés" címén, december 19-ére idézte be a személyi okmányaik beszolgáltatását megtagadó felvidéki magyarokat, jelezve: ha hathatós magyarázat híján maradnak távol, a rendőrség elővezetheti őket.
Az érintetteket korábban már többször beidézték a szlovák hatóságok azzal a felszólítással, hogy adják le - a szlovák állampolgársági törvény és az erre vonatkozó szabályozások szerint - érvénytelenné vált személyi okmányaikat. Az idézések hivatkozási alapját az érintettek minden esetben indokolatlannak minősítették, és nem tettek eleget a felszólításnak, emiatt pedig "kötelességszegés" címén többször is pénzbírság kifizetésére kötelezték őket.
"A mostani már a nyolcadik vagy a kilencedik idézés, amelyet ebben az ügyben a rendőrségtől kaptam. Érdekes módon mindig valamilyen ünnep környékén küldi ezeket a rendőrség, volt úgy, hogy újévkor, egyszer a születésnapomra, most pedig karácsony előtt" - mondta az MTI-nek Gubík László. Az ügyben már többször is ismertették a hatóságokkal álláspontjukat, ami nem változott, és mivel továbbra is szlovák állampolgárnak is érzik magukat, nem adják le személyi okmányaikat - jelentette ki. Hozzátette: az idézésnek eleget akarnak tenni, de kizárólag ügyvédjük jelenlétében. Ő azonban beteg, amiről levélben értesítették a rendőrséget, új időpontot indítványozva.
Kassai Gyula azt mondta: nem látják akadályát annak, hogy egy másik időpontban megjelenjenek a rendőrségen, és "tisztázzák a helyzetüket", valamint kísérletet tegyenek arra, hogy a rendőrség leállítsa a velük szembeni eljárást. "Ha ez lesz a beszélgetés tárgya, akkor állunk elébe, ügyvéd jelenlétében, és nem azzal a céllal, hogy a személyi igazolványt leadjuk" - fejtette ki.
Hasonlóképpen vélekedik Dolník Erzsébet is. A személyi igazolványaik érvényesek, azokat nem adják le, és ha kell, a rendőrségi határozatok ellen akár a legfelső bírósághoz is fellebbezni fognak - szögezte le.
Frissítés: A kormány "megdöbbenéssel" és sajnálkozással "védi" a meghurcoltakat
Megdöbbenéssel értesült a kormány, hogy ismét beidézte a szlovák rendőrség a magyar állampolgárságukat nyíltan vállaló lévai magyarokat, Dolník Erzsébetet, Kassai Gyulát és Gubík Lászlót - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-vel.
A nemzetpolitikáért felelős kormányfő-helyettes azt írta: sajnálatukat fejezik ki, hogy e magyarellenes intézkedést ez alkalommal is olyan ünnep közeledtéhez időzítik a szlovák hatóságok, amikor "a keresztény világ a szeretet és a béke ünnepére készül". Hozzátette: bíznak abban, hogy a két ország közös keresztény gyökerei elvezetnek a megbékélésre.
És ennyi. Ugyanúgy bármit meg lehet tehát tenni az elrabolt területeken élő magyarokkal, mint akkor, amikor még nem voltak magyar állampolgárok. Ennyit ér a "magyar állam védelme"...
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready