Az alábbi meghívót terjesztik a kolozsvári magyarok körében:

Szekus Béla meghívására megy mérgezni a levegőt
A nemzetpolitika aktuális kérdései címmel tart előadást Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke január 16-án, szerdán este 18 órától a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyímesi Éva termében. (Jókai /Napoca utca 16 szám).

Aki Gyurcsánnyal is jóban van
Az eseményre a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Táncsics Alapítvány szervezésében kerül sor.
Az est házigazdája Markó Béla, a Kós Károly Akadémia Alapítvány elnöke.
Az előadás utáni beszélgetést Tibori Szabó Zoltán újságíró vezeti.
Mint ismeretes, Mesterházy annak az MSZP-nek az elnöke, mely az SZDSZ-szel karöltve uszította az elszakított magyarság ellen a csonkaországban élőket (sajnos sikerrel) a 2004. december 5-i, a magyar állampolgárság visszaadásáról kiírt népszavazás előtt. 2005-ben Eörsi elmerészkedett Kolozsvárra az Eckstein nevű hitsorsosa meghívására, de az EMI-sek kiadták az útját: nem engedték, hogy megtartsa az előadását. Ahogy a zsidópárt nemet mondott rájuk, úgy mondtak ők is nemet az SZDSZ-re és az általuk képviselt magyarellenes politikára:

Néhány másodperces videó az esetről (természetesen ott is voltak zsidók és liberális agyhalottak, akik az akció után "igen" feliratokkal köszönték meg ezt a gyalázatos kampányt, mely kiheverhetetlen traumát okozott számos magyar embernek - ők láthatók az anyag második felében):
Most a nagyobbik "nem"-es antimagyar párt vezetője látogat Erdélybe. De persze nem csak ez a bűnük, még ha ez is a legnagyobb. Folytathatnánk a kempinskis koccintással és számtalan magyarellenes intézkedéssel a sort, melyek közül a folyamatos közöny és semmittevés külhoni ügyekben talán a legkisebb.
Kíváncsiak vagyunk, 2013-ban hogyan fogadja a szocionista próbálkozást Mátyás király szülővárosa...
(Kuruc.info)
Frissítés: Van képük elnökségi ülést tartani az általuk megtagadott Kolozsváron
Az MSZP először rendez Erdélyben elnökségi ülést - olvasható az ATV honlapján. Mesterházy szerda délután, magyar idő szerint háromkor sajtótájékoztatót tart Kolozsvárott, fél ötkor pedig az RMDSZ és az MSZP pártalapítványai, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Táncsics Mihály Alapítvány közötti együttműködési megállapodást írják alá.
Mesterházy Markó Bélával, az RMDSZ volt elnökével közös fórumon fog részt venni, emellett az MSZP – a párt történetében Erdélyben először – elnökségi ülést fog tartani Kolozsvárott, ahol megtárgyalják a párt "nemzetstratégiai programját" - merthogy hirtelen ilyen is lett nekik, most, hogy erdélyi szavazatokra ácsingóznak.
A szektatévé szerint "az MSZP még fog menni a határon túli magyarokhoz". Ha ők hagyják - tesszük hozzá mi.
2. frissítés: EMI-közlemény: nem kérnek Mesterházyból sem
A Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke A nemzetpolitika aktuális kérdései címmel szándékszik előadást tartani Kolozsváron Markó Béla meghívására.
Köztudott, hogy a 2004-es népszavazás alkalmával Mesterházy Attila és pártja a magyar állampolgárság megadása ellen kampányolt, „jelentős tehernek” bélyegezve az erdélyi magyarságot.
Az arcátlanság netovábbja, hogy az elmúlt nyolc évben, semmiféle megbánást nem tanúsítva, az MSZP politikusa most a nemzetpolitikáról kíván előadást tartani Erdély fővárosában.
Azon nem lepődünk meg, hogy összenő, ami összetartozik, és a két posztkommunista képződmény vezetői egymásra találtak.
Felszólítjuk Mesterházy Attilát és Markó Bélát, hogy előadásukkal ne szennyezzék az erdélyi közéletet.
Amennyiben Mesterházy Attila nincs tisztában azzal, hogy az erdélyi magyarok mennyire látják szívesen az MSZP és az SZDSZ képviselőit, kérjen tájékoztatást Eörsi Mátyás, Szili Katalin vagy Gyurcsány Ferenc elvtársaitól.
Ahogyan számukra 2004-ben terhet jelentettünk, úgy most és a jövőben mi NEM látjuk őket szívesen Erdélyben!
Sorbán Attila Örs
elnök, Erdélyi Magyar Ifjak