2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Basescu a kisantantot élesztgeti: Pozsonyból üzente meg, hogy a magyaroknak kuss legyen

Reklám

Bukarest sohasem fogadja el a kollektív jogok elméletét a nemzeti kisebbségek esetében, mint ahogy azt sem, hogy valaki "más országból" megszabja, miként osszuk fel Romániát közigazgatási szempontból – jelentette ki szerdán Traian Basescu Pozsonyban.

Még a székely népviselet díszítőelemét is ellopták a nyomorultak:

Kép: Csíkiszőttesek.ro
A kétnapos hivatalos látogatását a tőlünk lopott "szlovák fővárosban" megkezdő államfő úgy vélekedett, Románia és "Szlovákia" egyaránt az európai normákhoz igazította jogszabályait "kisebbségi kérdésben", és mindkét ország "az európai standardoknak megfelelő jogokat biztosít a területén élő nemzeti kisebbségek számára".
Traian Basescu a tót kollégájával, Ivan Gasparoviccsal közösen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "amikor egyesek megkísérelnek túllépni bizonyos határokat, az államok udvariasan, szép szóval reagálnak". Arra az újságírói kérdésre, hogy kétoldalú megbeszélésükön szóba került-e a "Szlovákiában" és Romániában élő magyar "kisebbség" ügye, Ivan Gasparovic úgy válaszolt: amikor az "említett kisebbség" helyzete kerül szóba, mindkét állam úgy kezeli a kérdést, mint bármely más polgára esetében.
Basescu hozzátette, a Romániában élő szlovákok rendkívül szorgalmas emberek, akik kiválóan beilleszkedtek az itteni társadalomba. Ha ellátogatnak Romániába, saját szemükkel is meggyőződhetnek, milyen szépek a szlovákok lakta települések – jelentette ki az államfő.
Mint ismeretes, Traian Basescu a Marosfői Nyári Egyetem megnyitóján közölte: Románia vezető szerepet fog vállalni "Budapest rendreutasításában", mivel szerinte Magyarország az "instabilitás tűzfészkévé" vált a "kisebbségi kérdésben". A "magyar politikai elit" részvételével lezajlott székelyföldi rendezvényekről szólva az elnök úgy vélekedett: ezek "túllépték az illendőség határát, és ez többé nem ismétlődhet meg".
Az államfő leszögezte azt is, hogy Romániában "nem fog semmilyen autonóm térség alakulni". Kifejtette: azok, akik azt hiszik, hogy etnikai kritériumok alapján fogják az ország közigazgatását megszervezni, a "sztálinistákkal tévesztik össze Románia vezetőit, mert csak a sztálinisták hoztak létre magyar autonóm tartományt".
(Krónika nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready