2019. március 22., péntek, Beáta, Csilla, Vazul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:33 Kezdő még a pénzmosásban az érdi takarítónő08:10 Gázolásos támadás Kínában - hat halott, a sofőrt lelőtték07:59 Tűz ütött ki egy csurgói családi házban07:48 Bizalomvesztés miatt mondta le Boeing-rendeléseit az indonéz állami légitársaság07:31 Árvízvédelmi munkálatok kezdődtek Dél-Borsodban06:53 Pótlóbusz jár a 6-os HÉV vonalán a hétvégén22:57 Csak a szokásos alázás volt ma is a pályán a tótoktól22:41 Őrizetbe vette a hírszerzés Guaidó jobbkezét22:18 A dolgozók győzelmével ért véget a Hankook-sztrájk21:48 Száz liter fáradt olajat öntöttek egy árokba Egerben21:13 Egyiptomi késelt zsidókat - de nem valahol a két ország határán, hanem Amszterdamban20:58 Életpárti vélemény a lelkiismeret védelmében - olvasónk írása20:44 Az MTA "szabadságáért" tüntettek Budapesten19:55 Kuruc.info a Twitteren és az Instagramon - várjuk olvasóinkat!19:29 Egy kis segítség Donaldtól a választási kampányban: Trump Netanjahunak "ajándékozta" a Golán-fennsíkot
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Basescu a kisantantot élesztgeti: Pozsonyból üzente meg, hogy a magyaroknak kuss legyen

Bukarest sohasem fogadja el a kollektív jogok elméletét a nemzeti kisebbségek esetében, mint ahogy azt sem, hogy valaki "más országból" megszabja, miként osszuk fel Romániát közigazgatási szempontból – jelentette ki szerdán Traian Basescu Pozsonyban.

Még a székely népviselet díszítőelemét is ellopták a nyomorultak:

Kép: Csíkiszőttesek.ro
A kétnapos hivatalos látogatását a tőlünk lopott "szlovák fővárosban" megkezdő államfő úgy vélekedett, Románia és "Szlovákia" egyaránt az európai normákhoz igazította jogszabályait "kisebbségi kérdésben", és mindkét ország "az európai standardoknak megfelelő jogokat biztosít a területén élő nemzeti kisebbségek számára".
Traian Basescu a tót kollégájával, Ivan Gasparoviccsal közösen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "amikor egyesek megkísérelnek túllépni bizonyos határokat, az államok udvariasan, szép szóval reagálnak". Arra az újságírói kérdésre, hogy kétoldalú megbeszélésükön szóba került-e a "Szlovákiában" és Romániában élő magyar "kisebbség" ügye, Ivan Gasparovic úgy válaszolt: amikor az "említett kisebbség" helyzete kerül szóba, mindkét állam úgy kezeli a kérdést, mint bármely más polgára esetében.
Basescu hozzátette, a Romániában élő szlovákok rendkívül szorgalmas emberek, akik kiválóan beilleszkedtek az itteni társadalomba. Ha ellátogatnak Romániába, saját szemükkel is meggyőződhetnek, milyen szépek a szlovákok lakta települések – jelentette ki az államfő.
Mint ismeretes, Traian Basescu a Marosfői Nyári Egyetem megnyitóján közölte: Románia vezető szerepet fog vállalni "Budapest rendreutasításában", mivel szerinte Magyarország az "instabilitás tűzfészkévé" vált a "kisebbségi kérdésben". A "magyar politikai elit" részvételével lezajlott székelyföldi rendezvényekről szólva az elnök úgy vélekedett: ezek "túllépték az illendőség határát, és ez többé nem ismétlődhet meg".
Az államfő leszögezte azt is, hogy Romániában "nem fog semmilyen autonóm térség alakulni". Kifejtette: azok, akik azt hiszik, hogy etnikai kritériumok alapján fogják az ország közigazgatását megszervezni, a "sztálinistákkal tévesztik össze Románia vezetőit, mert csak a sztálinisták hoztak létre magyar autonóm tartományt".
(Krónika nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready