Példátlan felháborodási hullámot indított el a felvidéki közösségi médiában, hogy egy hazai sportruhamárka néger modellel is reklámozza online felületeken legújabb ruhadarabjait.
A néger testépítő láttán felháborodott levelek százait kapta a Nebbia cég, amely pedig tavaly már kétszer is mindenféle botrány nélkül szerepeltette reklámjaiban Dennis Johansen afrikai születésű "norvég" testépítőt (aki ugyebár úgy norvég, ahogyan Ahmed svéd - a szerk.). A joggal felháborodottak kifogásolták a manöken bőrszínét, és többen közülük azzal fenyegetőztek, hogy nem vásárolnak többé olyan márkát, amely a multikulturalizmust támogatja. Néhány hasznos idióta persze azt közölte, hogy a céggel való szolidaritás kinyilvánítására csak azért is Nebbia-termékeket vásárolnak.

Ő Dennis Johansen. Kenyában született, tehát ő egy norvég
Az 1997-ben alapított sportruházati cég igazgatója, Martin Pecko határozottan szembeszegült a szerinte "rasszista hullámmal". Közölte, hogy akiknek problémájuk van a cég "globális szemléletével", azok küldhetnek egy emailt a somrasista@nebbia.sk (rasszistavagyok@nebbia.sk) címre, és visszaveszik tőlük a vásárolt termékeket. ”A Nebbia egy globális márka, amely különböző bőrszínű sportolókat alkalmaz reklámcélokra. Nem akarjuk, hogy olyanok is viseljék ruháinkat, akik faji alapon gyűlöletet táplálnak mások iránt” – jelentette ki a toleranciaturmixból bőven kortyoló Martin Pecko.
Az igazgató hangoztatta, hogy a fekete modell “ugyanolyan európai, mint te vagy én”. Mint elmondta, a 28 éves néger Kenyában született, de kétéves korától Norvégiában nevelkedett, elvégezte az egyetemet, miközben keményen edzett, és kiemelkedő sportteljesítménye miatt esett rá a választás.
A tót hatóságok a múlt héten külön rendőri egységet hoztak létre a szélsőséges eszmék, a terrorizmus, a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre, "emberi jogi aktivisták" szerint azonban maguk a szlovák vezetők is szítják a gyűlöletet és az idegenellenességet.
Január elején Csehországban váltott ki hasonlóan jogos felháborodást egy néger manöken a Lidl német áruházlánc szórólapjában.
(MTI korrigálva)