Vászonra nyomtatva helyezik ki a polgármesteri hivatal tanácstermének falára Székelyudvarhely városzászlóját, illetve a székely lobogót – így reagált az e havi önkormányzati ülés megkezdése előtt a Magyar Polgári Párt frakciója a Dan Tanasă ellen elvesztett zászlóperre.
Zoom
Fotók: Barabás Ákos / Székelyhon
Székelyudvarhely pert vesztett a magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă bloggerrel szemben, így kötelező módon el kell távolítani a város zászlóját és a székely lobogót a hivatalból.
Orbán Balázs képviselő egy frappáns megoldással állt elő a Magyar Polgári Párt nevében. Vászonra nyomtatták a szimbólumokat, így ezek szerinte már „megtámadhatatlan módon” kihelyezhetők a hivatal tanácstermében. (Nekünk az eddigiek alapján kétségeink vannak afelől, hogy a bocskoros feljelentőket és bíróságot érdekli a jog, eddig is azt hazudtak bele a jogszabály-értelmezésükbe, amit nem szégyelltek - a szerk.)
Egy csatát ugyan elvesztettük, de a háborút nem. Minden törvényes lehetőséget ki kell használni, ugyanakkor a közösség összefogására is szükség van ahhoz, hogy folytatódhasson a harc – jelentette ki bizakodva.
Zoom
Gálfi Árpád polgármester is felszólalt az ügyben, és reményét fejezte ki, hogy több száz székely zászló jelenik meg a magánterületeken, ha már a középületről el kell távolítani ezeket.
Zoom
A képviselő-testületi ülésen jelenlévők Ványolós István RMDSZ-es képviselő kezdeményezésére elénekelték a székely himnuszt.
(Székelyhon)