2019. március 19., kedd, József, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:49 Bosszúval fenyeget az Iszlám Állam az új-zélandi mészárlás miatt08:33 A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kötne07:42 Amerikai iratok mutatják be, hogyan vezették meg a kétkulacsos Horthyékat a szövetségesek, hogy kiprovokálják a német megszállást07:32 Új buszjáratokat indít a BKK a 3-as metró déli szakaszán06:54 Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést21:31 Putyin hadászati bombázókat küldött a Krímbe21:16 Leváltják a párizsi rendőrfőnököt19:57 Volner: "a Mi Hazánk Mozgalom ajtói zárva vannak a nácik előtt"19:31 Fellélegezhetünk: "családi okokból" lövöldözött Utrechtben a három embert megölő török - elfogták18:54 Együtt aggódott a parlamentben a Jobbik és a Gyurcsány-párt az EU-tagságunkért17:55 Csak a gyógyszertárig kellett volna az autó, de ezek a rendőrök nagyon rugalmatlanok16:50 Felfüggesztették a választási csalással gyanúsított jobbikos mentelmi jogát, egy DK-s a "védelmére kelt"16:32 Kiöltözött a tárgyalására a chemnitzi késelő16:21 TEK: vonattal jött Magyarországra az ausztrál tömeggyilkos16:13 Nyugat-Európába látogat a kínai elnök
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Román exkormányfő: fölösleges a székely autonómia, a mindent megoldó jólét autópályán érkezik bukaresti kegyből

Hiábavalónak tartja az autonómiáról folytatott vitákat Dacian Ciolos volt román miniszterelnök, aki szerint a gazdasági fejlődés az előfeltétele annak, hogy stabil megoldást találjanak a nemzetiségi problémákra.
Az Igazság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) elnöke Csíkszeredában vett részt pártja választási rendezvényén. Az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint Ciolos kifejtette, hogy mindaddig fölösleges beszélni az autonómiáról, amíg az emberek szegények. "Nem látom, hogyan segítheti elő a jólét megteremtését, ha mindig ugyanezt a témát vetjük fel, még mielőtt gazdaságfejlesztési megoldásokat javasolnánk. Azt mondom, hogy előbb fejlesszük a gazdaságot, majd meglátjuk, hogyan gondolkodnak az emberek" - mondta Ciolos.
Rámutatott arra: a magyarok által többségben lakott térség számára a beruházások ösztönzése és a gazdaság fejlesztése, valamint az ott élő magyarok és románok problémáinak egyformán való kezelése jelent megoldást.
Ciolos pragmatikus megoldásnak nevezte a beruházások ösztönzését, és megemlítette a Brassó-Marosvásárhely autópálya megépítésének szükségességét, mert ez véleménye szerint külföldi befektetőket vonzana a régióba, ami munkahelyek teremtését biztosítaná.
"Azt hiszem, hogy a gazdaságfejlesztés az előfeltétele az önazonossággal, kultúrával, anyanyelvvel kapcsolatos viták stabil rendezésének" - mondta Ciolos, aki szerint ha jólét van, akkor sikerül a többi problémára is megoldást találni.
A dél-tiroli autonómiával kapcsolatos felvetésre kijelentette, hogy azt nem tartja mérvadónak a romániai sajátos eltérések miatt, hiszen ez azt jelentené, hogy "a problémának csak egyik részére találnánk megoldást". Ciolos szerint nincs semmi gond az alkotmány 1-es cikkelyével, amely Romániát egységes nemzetállamként határozza meg, ezért úgy vélte, hogy azt nem kell módosítani.
Ciolos végül március 15. alkalmából köszöntette a magyarokat.
A parlamenten kívüli pártnak számító PLUS az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) közösen indul választási szövetségben a májusi európai parlamenti választáson.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready