2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:31 Eközben Vona Gábor...18:18 Megint Wass Albert miatt vegzálják az erdélyi magyarokat az oláh megszállók18:03 Az FPÖ részéről csak a külügyminiszter maradt az osztrák kormányban17:46 Zelenszkij kiírta az előrehozott választást17:00 Hat éve lett öngyilkos Dominique Venner16:23 "A roma nép ellen vonulnak ma fel gyilkosság szellemével a náci ideológiát valló gonosz emberek"16:15 "Freedom for Hungary, Freedom for Europe!" - Nemzeti radikálisok tüntettek Brüsszelben15:57 Árhullám vonul le a Dunán és a Tiszán15:38 Ukrajnában megállapodtak a parlament feloszlatásáról15:14 400 amerikai képviselő és szenátor követel új Szíria-politikát Trumptól - Izrael érdekében, természetesen14:44 Strache a feleségét is elveszítheti14:29 Bolsevista ronggyal kötnének fel egy szocionistát13:51 Kurz hétfőn elveszítheti kancellári tisztségét13:41 Megkapta csapatzászlóját a Magyar Honvédség Parancsnoksága13:05 A HírTV észlénye nem érti, miért kell Törökszentmiklósra menni
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Román exkormányfő: fölösleges a székely autonómia, a mindent megoldó jólét autópályán érkezik bukaresti kegyből

Reklám

Hiábavalónak tartja az autonómiáról folytatott vitákat Dacian Ciolos volt román miniszterelnök, aki szerint a gazdasági fejlődés az előfeltétele annak, hogy stabil megoldást találjanak a nemzetiségi problémákra.
Az Igazság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) elnöke Csíkszeredában vett részt pártja választási rendezvényén. Az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint Ciolos kifejtette, hogy mindaddig fölösleges beszélni az autonómiáról, amíg az emberek szegények. "Nem látom, hogyan segítheti elő a jólét megteremtését, ha mindig ugyanezt a témát vetjük fel, még mielőtt gazdaságfejlesztési megoldásokat javasolnánk. Azt mondom, hogy előbb fejlesszük a gazdaságot, majd meglátjuk, hogyan gondolkodnak az emberek" - mondta Ciolos.
Rámutatott arra: a magyarok által többségben lakott térség számára a beruházások ösztönzése és a gazdaság fejlesztése, valamint az ott élő magyarok és románok problémáinak egyformán való kezelése jelent megoldást.
Ciolos pragmatikus megoldásnak nevezte a beruházások ösztönzését, és megemlítette a Brassó-Marosvásárhely autópálya megépítésének szükségességét, mert ez véleménye szerint külföldi befektetőket vonzana a régióba, ami munkahelyek teremtését biztosítaná.
"Azt hiszem, hogy a gazdaságfejlesztés az előfeltétele az önazonossággal, kultúrával, anyanyelvvel kapcsolatos viták stabil rendezésének" - mondta Ciolos, aki szerint ha jólét van, akkor sikerül a többi problémára is megoldást találni.
A dél-tiroli autonómiával kapcsolatos felvetésre kijelentette, hogy azt nem tartja mérvadónak a romániai sajátos eltérések miatt, hiszen ez azt jelentené, hogy "a problémának csak egyik részére találnánk megoldást". Ciolos szerint nincs semmi gond az alkotmány 1-es cikkelyével, amely Romániát egységes nemzetállamként határozza meg, ezért úgy vélte, hogy azt nem kell módosítani.
Ciolos végül március 15. alkalmából köszöntette a magyarokat.
A parlamenten kívüli pártnak számító PLUS az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) közösen indul választási szövetségben a májusi európai parlamenti választáson.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready