Több felvidéki médiaforrás is arról számolt be, hogy lövöldözés történt egy HF NaJUS nevű cégnél Máriatölgyesen (a Paraméter szerint "Dubnicán" - a szerk.).
A TASR-nek a cég környezetéből származó információi szerint az esetnek két halottja van. Ezt röviddel később Matús Kosara, a céget képviselő ügyvédi iroda egyik ügyvédje is megerősítette. A részvétnyilvánításon kívül azonban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyebet nem árult el.
Zoom
A hírügynökség információi szerint az eset hétfőn reggel kilenckor történt a gépészeti cégnél, mely a máriatölgyesi ipari parkban található.
Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő közölte, 9.01-kor kapták a riasztást a céghez azzal, hogy két személy megsérült. Mikor viszont egységük kiért, az orvosok mindkét férfinál csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A Nový Čas úgy tudja, egy volt alkalmazott ment be a céghez, majd lelőtte az egykori főnökét, azt követően pedig maga ellen fordította a fegyverét, és lelőtte magát is.
A Markíza hírportálja azt írja, az 57 éves szerelőmester éppen értekezletet tartott, amikor a 35 éves férfi berontott, és egyből fejbe lőtte. A TASR közlése szerint a férfit korábban elbocsátották.
Zoom
A rendőrség kivonult a támadó lakásához, ahol a jelek szerint szüleivel élt
A céget evakuálták, majd hazaküldték a munkásokat, mindenki szabadnapot kapott.
A rendőrség azonban egyelőre nem nyilatkozott, de lezárták a cég épületét.
(Paraméter nyomán)