Két medvebocs tetemét találta meg a gyimesfelsőloki vadőr a községen átvezető vasúti síneken, a Bánya-hídnál. A vadállatokat szombatra virradóan üthette el a vonat - írja a Székelyhon.
Pap Imre, Gyimesfelsőlok polgármestere a lap érdeklődésére elmondta, miután tudomást szereztek arról, hogy két medvebocsot ütött el a vonat a községen átvezető vasúti síneken, a Bánya-hídnál szombatra virradóan, azonnal értesítették a hatóságokat. Készül a jegyzőkönyv többek között a helyi állatorvos, az illetékes vadásztársaság, a helyi önkormányzat, valamint a környezetvédelem képviselőinek részvételével. „Ezt követően átadjuk a vadásztársaságnak, hogy szállítsák el és semmisítsék meg a tetemeket” – tette hozzá a polgármester.
Balla Izabella, a Hargita Megyei Környezetőrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: az esetről haladéktalanul értesítették az összes illetékes intézményt. A helyszínen lévő állatorvos megállapította a halál beálltát, a tetemek elszállításáról a helyi vadásztársaság gondoskodik. A bocsok elmúltak egyévesek, az anyamedvét nem látták a környéken.