Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák18:36 Ápolónősors Miskolcon: elfordult, megszúrta a "beteg"
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok

Úgy tűnik, gond nélkül szervezhet rendezvényeket az úzvölgyi katonatemetőben a román nacionalista Calea Neamului (Nemzet Útja) egyesület. Májusi, kijárási korlátozások között tartott megemlékezésük a hatóságok szerint nem sértett törvényt, mivel mise volt - írja a Székelyhon.
Akárcsak október 25-én, a Román Hadsereg Napján, május 28-án, a Hősök Napján is megemlékezést tartott az úzvölgyi katonatemetőben a Mihai Tîrnoveanu vezette magyarellenes Calea Neamului (Nemzet Útja) egyesület. Akkori rendezvényük nyomán Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség csíkszeredai önkormányzati képviselője büntetőfeljelentést tett a csíkszentmártoni rendőrségen, mivel akkor még kijárási korlátozások voltak érvényben.
Akkor közel száz, különböző megyékből érkezett személy gyűlt össze a sírkertben, hogy "megemlékezzenek ott nyugvó őseikről". Tîrnoveanunak Brassó megyeiként több megyehatárt is át kellett lépnie, ehhez az érvényben levő lakhelyelhagyási nyilatkozatban "történelmi túrát" jelölt meg az utazás okaként.
Tőke Ervin feljelentését a csíkszentmártoni rendőrség a Hargita Megyei Rendőr-főkapitánysághoz továbbította, az pedig a Bákó Megyei Rendőr-főkapitánysághoz küldte tovább. Onnan érkezett Tőke részére egy olyan tájékoztató jellegű levél, amely arról értesítette, hogy a május 28-i rendezvényen jelen voltak a hatóságok, és semmilyen törvényszegést nem tapasztaltak, mivel ott misét mutattak be. A nem hivatalos dokumentumnak számító levél alapján a bíróságon sem lehetett eljárást kezdeményezni a rendőrségi vizsgálat elmaradása miatt.
Tőke Ervin szerint hasonló módon lehet értelmezni az október 25-i rendezvényt is, ahol szintén ortodox egyházi szertartás zajlott. Az egyesület által vasárnap megtartott úzvölgyi megemlékezés nyomán Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke jelentette be, hogy büntetőfeljelentést tettek a vonatkozó járványügyi szabályokat megszegő esemény szervezői ellen.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready