Két gyanúsítottat állítottak elő Kolozsváron egy magyar fiatalember megveréséért - közölte a helyi rendőrség vasárnap kiadott közleményében. A rendőrök szerint szerint mindketten több ütést mértek a magyar arcára és testére, majd elvették a nála lévő magyar zászlót. Később persze elengedték a magyargyűlölőket.
A a hatóságok őrizetbe vettek egy 17 és egy 18 éves oláh huligánt. Őket gyanúsítják azzal, hogy szombaton Kolozsváron megvertek egy magyar fiatalt, amiért piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával merészelt mennni a helyi március 15-i ünnepségre.
A két betolakodót még vasárnap szabadlábra helyezték, mert a Mediafax hírügynökség szerint a kolozsvári városi bíróság vasárnap elutasította a Kolozs megyei törvényszék mellett működő ügyészség indítványát, amely előzetes letartóztatásba helyezte volna őket.
Az lincselési kísérlet áldozata tegnap azt vallotta a rendőrségnek, hogy a Noua Dreapta (Új Jobboldal) nevű magyarellenes szervezet által rendezett antimagyar tüntetés résztvevői voltak a támadói. A Transindex értesülései szerint a fiú az ütlegelés miatt a földre zuhant, elvesztette eszméletét, de szemtanúk szerint tovább rugdosták. A portál szerint a magyar fiatal a Mikó (Clinicilor) utcai klinika sürgősségi osztályán volt, mert a család törvényszéki orvosi látlelet birtokában feljelentést szándékozott tenni.
(MTI korrigálva)
Az alábbi - sajnos román nyelvű - videóban megszólal a bántalmazott magyar, kiderül: éppen a rendőrség előtt verték meg nemzeti hovatartozása miatt a bátor oláhok, de persze senki nem látott semmit, a járókelők - cinkos románok és gyáva magyarok - sem avatkoztak be.