Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

A gyilkosságért elítélt korábbi cellatársak már szabadok, Bekének és Szőcsnek viszont börtönben kell maradnia

Igazságtalannak tartja Beke István és Szőcs Zoltán, hogy harmadik próbálkozásra is elutasították a feltételes szabadlábra helyezési kérelmüket – számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, aki pénteken látogatta meg a "terrorizmusért" elítélt két férfit a börtönben.
Zoom
Több alkalommal is tüntettek Székelyföld-szerte Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáért (fotó: Mihály Csaba)
Az RMDSZ listáján parlamenti képviselői mandátumot szerzett MPP-s politikus kifejtette, fizikailag mindkét elítélt jól van, de lelkileg megviselte őket a sorozatos visszautasítás, hiszen egykori cellatársaikat, akiket gyilkosságért, erőszakért ítéltek el, legalább a második kérelem után feltételes szabadlábra helyezték.
„Ismereteim szerint nincs is példa arra Romániában, hogy valaki negyedszer is kénytelen benyújtani a feltételes szabadlábra helyezési kérelmét” – mondta a politikus, hozzátéve, Szőcs Zoltán kérelmének elutasításakor a bíró úgy fogalmazta meg indoklását, hogy elvárják, május 25-ig, amikor újra benyújthatja a kérést, tanúsítson kifogástalan viselkedést. Ez szerinte értelmezhetetlen, hiszen a büntetésvégrehajtó intézetek bizottsága minden alkalommal a börtönben mutatott jó magaviseletük alapján indítványozta a feltételes szabadlábra helyezést. Erről Kulcsár-Terza József a feketehalmi börtön igazgatóját is kérdezte, aki „csak vonogatta a vállát”.
„Mindez azt bizonyítja, hogy Romániában az árnyékhatalmak irányítják az igazságszolgáltatást, erről az ártatlanul elítélt két emberről más elbírálás alapján döntenek. Hiába véleményezi kedvezően a börtönbizottság a viselkedésüket, a bíró a titkosszolgálatok utasítása alapján dönt” – vélekedett Kulcsár-Terza József.
A politikus elmondása szerint a két székelyföldi férfi a börtön negyvennyolc programjában vett részt, miközben nyolc volt kötelező, a börtönőrök pedig mindig jutalomra javasolták őket, mivel kifogástalanul végezték a munkájukat. A bíró mégis visszautasította a szabadlábra helyezésüket.
Szőcs Zoltán legközelebb folyó év május 25-én kérvényezheti feltételes szabadon bocsátását, akkor kezdődik elölről a procedúra, és augusztus végén, szeptember elején születhet végleges döntés a szabadon bocsájtásáról. Ha ősszel is visszautasítják a kérést, ötödik alkalommal már okafogyottá válik az újabb próbálkozás, hiszen jövő év februárjában letelik az öt év, amire 2018 júliusában ítélték őket.
A politikus idézett Szőcs Zoltán leveléből, amelyben az elítélt úgy fogalmaz, hogy minden perccel közelebb van a családjához, a szülőföldjéhez, nemzetéhez, közben azt érzi, mit jelent magyarnak lenni a 21. században Erdélyben, a nemzetek Európájában. Nem bízok a romániai igazságszolgáltatásban, a nemzetközi közvélemény elé kell tárni az ügyet, azon dolgozni, hogy hasonló soha többé ne fordulhasson elő – tette még hozzá Kulcsár-Terza József.
(Székelyhon)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready