Magyarellenes falragaszok jelentek meg tegnap hajnalban Beregszászban – adta hírül a karpat.in.ua nyomán a Kárpátalja.ma.
Zoom
Fotók: Fb/karpat.in.ua
A plakátokon ismét a magyarságot fenyegették meg azzal, hogy megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az "ukrán föld" elhagyására egy hetet adtak az ismeretlen elkövetők. "Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!" – állt az üzenet végén.
Zoom
A fenyegető szöveg kísérteties hasonlóságot mutat azzal az üzenettel, amit tavaly decemberben kapott Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, kárpátaljai sajtóorgánumok, továbbá a Szürtei kistérség.
Zoom
A plakátok szerzője nem sok saját gondolatot közvetített: a "késhegyre a magyarokkal!" hívószó még a kárpátaljai nacionalista szervezetek 2016-os fáklyás felvonulásán borzolta a kedélyeket.
További két hasonló üzenetet kapott augusztusban a kárpátaljai magyarság. Nemrég Szürtében és Péterfalván jelentek meg provokatív feliratok. Az elkövetőket egyik esetben sem találták meg, írja a Kárpátalja.ma.