Soha nem épül fel teljesen
A felvidéki belügyminisztérium befejezte a november elsején Dunaszerdahelyen lejátszott DAC-Slovan bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történt események felülvizsgálatát, és megállapította, hogy "a szurkolók törvényt sértettek". (Tehát ha meglátunk egy tótot törvényt sérteni, verjük agyon? Amúgy persze az sem derül ki, milyen törvényt sért a szurkolás.) Videofelvétel ugyanakkor továbbra sincs, holott egészen a mai napig ígérgették.

"Bizonyítást nyert a szurkolók törvénysértése négyféle bűncselekmény esetében, amelyek jelenleg kivizsgálás alatt vannak. További 11 kihágásért a tettesekre pénzbüntetést szabtak ki" - állítja a szóvivő közleményében.
A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a sportrendezvényeken szerzett "kedvezőtlen tapasztalatok alapján" a szlovák parlament november elején megszigorította a sportesemények megrendezésének a szabályait, s ezeket a rendezvényeket a feltételek be nem tartása esetén a rendőrség akár be is tilthatja.
Emlékezetes: a tót rendőrség közvetlenül a mérkőzés után azt hazudta, hogy bizonyító erejű videofelvétellel rendelkezik. Ezt azonban minden sürgetés ellenére a mai napig nem adta át Magyarországnak és nem is hozta nyilvánosságra. A pozsonyi sajtó szerint ilyen felvétele a felvidéki rendőrségnek nagy valószínűséggel nincs is.
(MTI nyomán)