Nem cigányok áldozata lett, mint ahogy először kiszivárgott a kórházból, az az oromi férfi, akit kiheréltek. A nem teljesen épelméjű P. Károly vallomása szerint önmaga végezte el a brutális beavatkozást.
A 42 éves férfit - elmondása szerint - Szabadka Sándor városrészében támadták meg, és rabolták ki ismeretlenek, akik egyúttal férfiasságától is megfosztották. A sérült férfi az első hírek szerint saját lábán érkezett a kórházba este fél nyolc körül. Teljesen öntudatánál volt, és azt mondta: megtámadták és pénzt követeltek tőle, majd kiherélték.
Dr. Selymesi Nándor a kórház orvosa azt mondta, a sérültet ellátták, a vérzést elállították, de a páciens élete végéig a férfi nemi hormonok pótlására szorul.
- Különösen meglepő az esetben, hogy úgy tűnik, hozzáértő kezek kasztrálták az áldozatot - idézte az eset után az orvost a B92 hírportál.
Nem ez volt az egyetlen kételkedésre okot adó részlet Károly történetében. Ellentmondásos vallomásában azt állította, támadói pénzt követeltek tőle, de nem vettek el tőle semmit, így felmerült a gyanú, hogy nem mond igazat.
A szerb rendőrség közleményt adott ki a férfi kihallgatása után, amelyben közölték: P. Károly saját magát herélte ki tanyája istállójában február 17-én délután. Miután rájött, hogy akár el is vérezhet, elmondta feleségének, mi történt. Az asszony kórházba szállította, ahol P. Károly már azt állította, megtámadták - adják hírül a szerb hírportálok. Azt, hogy a kasztrálást meglepően szakszerű mozdulatokkal hajtották végre, azzal magyarázzák, hogy P. Károly gazdálkodó lévén sertések herélésével is foglalkozott.
A szerb állami televízió híradója úgy értesült, bár a férfi egészségügyi okokra hivatkozik, P. Károly tettével felesége iránti hűségét akarta bizonyítani.
A nem teljesen épelméjű férfi ellen eljárás indul a hamis feljelentés miatt.
A Szent Korona Rádió pedig ezúton kér elnézést az akaratunkon kívül, egy elmebeteg jóvoltából történt korábbi a félretájékoztatásért.
(delmagyar.hu nyomán Szent Korona Rádió)