2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:02 Sokba kerülnek Európának a nem őshonos fajok - és akkor még a zsidókról és cigányokról szót sem ejt(h)ettek12:49 Megöltek egy nőt Kőbányán12:41 A japánok legyőzésével negyeddöntős a női vízilabda-válogatott11:58 Fiatal, szóváltás és vitapartner Felsőmocsoládon - ennek az esetnek is halál lett a vége11:25 Jászapáti után11:00 Fókák megérintéséért bírságoltak meg turistákat a Hawaii-szigeteken10:37 Hamilton már el is kezdte a pedofiltörvény elleni agitálást, Vettel szivárványos cipőben érkezett10:16 Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-átkelőnél10:09 Egy beteg halt meg, 64 új fertőzöttet regisztráltak09:28 Ismét a buszsávok használatát ellenőrizték Budapesten08:55 A címvédő brazil röplabdázók legyőzték az amerikaiakat08:10 Cseh edzője szerint Magyarország egyik legnagyobb sportembere búcsúzott07:53 Kecskeméti repülőnap: számos légi és szárazföldi bemutató szerepel a programok között07:04 A japán kormány meghosszabbítja Tokióban a rendkívüli állapotot06:45 Telegdy Ádám ötödik 200 méter háton
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

15 évig írták "Szlovákia történelmét" - 424 oldalas hazugságáradatot terjesztenek a világban

Reklám

Pár nappal ezelőtt Londonban mutatták be a Slovakia in History címmel megjelenő, "Szlovákia történelmét" feldolgozó kiadványt, amely a külföldi egyetemeken és a világ legnagyobb könyvtáraiban is hozzáférhető lesz (tehát megint a kisantant hazudozásaival fog ismerkedni a világ a valós események helyett, mert a "Magyar" Tudományos Akadémia még ezzel sem foglalkozik).


Az angol nyelvű kiadvány összeállítója a szlovákiai származású Mikulás Teich, a cambridge-i egyetem tanára, Dusan Kovác és Martin Brown történészek – írja a Pravda.
Az ismert tót "történész", Dusan Kovác (akinek ősei valamikor Kovácsok voltak) 22 munkatársat kért fel, hogy egy-egy esszé formájában dolgozzák fel "Szlovákia történetét a nyitrai fejedelemség időszakától egészen a bársonyos forradalom utáni időszakig" (azt sugallva tehát, hogy 825 óta létezik a 18 éves műállamocska).
A propagandamester tót hazudozó-társain kívül két cseh és egy norvég "szakembert" kért fel a munkára. A norvég történész, Elisabeth Bakke a csehoszlovakizmus tematikáját dolgozta fel, egyébként ő ezt a témakört kutatja. „Számunkra ez azért érdekes, mivel ezt a témakört pártatlanul dolgozta fel” - indokolta a döntést Kovác.
A publikáció 15 év alatt készült el, Kovác szerint "a sok szerző munkáját nem volt egyszerű összehangolni". "A publikáció lényege, hogy alapinformációkat adjon Szlovákiáról, s hogy ne tévesszék többet össze Szlovéniával, mint ahogyan az amerikai elnökkel történt" – mondta el Vladimír Seges hadtörténész a Pravdának.
Kovác szerint a kiadvány iránt (mely 424 oldalas - a szerk.) számottevő az érdeklődés, s leginkább a közép-európai történelemmel foglalkozó egyetemek érdeklődnek.
(Bumm nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready