2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:33 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők12:27 Az ellenzéki szavazók többsége szerint a pártjuknak továbbra is a parlamentben a helyük12:11 Magyar-e a cigány?11:34 Vádat emeltek egy kislányt bántalmazó és többször megerőszakoló férfi ellen10:40 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó10:19 A kormány elismerte: tényleg nem volt rendben az Elios-ügy - mi álljuk a számlát09:55 Pakisztán hazarendelte nagykövetét Újdelhiből09:51 A Harcos ajánlata (x)09:19 Folytatódik a zsidó pimaszkodás a V4-csúcs előtt: "a lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust"08:22 Orbán ma Jeruzsálemben örvendezik Isten ajándékainak07:48 Több helyen tartottak időközi polgármester-választást07:31 Csúcsot döntött a skót whisky exportja06:56 Japán szerint Észak-Korea töretlenül folytatja nukleáris és rakétaprogramját22:54 Saját fejlesztésű tengeralattjárót mutatott be az iráni haditengerészet22:29 Az arab világ lassan nem jelent fenyegetést: kinevezték az első női hadügyminisztert
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

15 évig írták "Szlovákia történelmét" - 424 oldalas hazugságáradatot terjesztenek a világban

Pár nappal ezelőtt Londonban mutatták be a Slovakia in History címmel megjelenő, "Szlovákia történelmét" feldolgozó kiadványt, amely a külföldi egyetemeken és a világ legnagyobb könyvtáraiban is hozzáférhető lesz (tehát megint a kisantant hazudozásaival fog ismerkedni a világ a valós események helyett, mert a "Magyar" Tudományos Akadémia még ezzel sem foglalkozik).


Az angol nyelvű kiadvány összeállítója a szlovákiai származású Mikulás Teich, a cambridge-i egyetem tanára, Dusan Kovác és Martin Brown történészek – írja a Pravda.
Az ismert tót "történész", Dusan Kovác (akinek ősei valamikor Kovácsok voltak) 22 munkatársat kért fel, hogy egy-egy esszé formájában dolgozzák fel "Szlovákia történetét a nyitrai fejedelemség időszakától egészen a bársonyos forradalom utáni időszakig" (azt sugallva tehát, hogy 825 óta létezik a 18 éves műállamocska).
A propagandamester tót hazudozó-társain kívül két cseh és egy norvég "szakembert" kért fel a munkára. A norvég történész, Elisabeth Bakke a csehoszlovakizmus tematikáját dolgozta fel, egyébként ő ezt a témakört kutatja. „Számunkra ez azért érdekes, mivel ezt a témakört pártatlanul dolgozta fel” - indokolta a döntést Kovác.
A publikáció 15 év alatt készült el, Kovác szerint "a sok szerző munkáját nem volt egyszerű összehangolni". "A publikáció lényege, hogy alapinformációkat adjon Szlovákiáról, s hogy ne tévesszék többet össze Szlovéniával, mint ahogyan az amerikai elnökkel történt" – mondta el Vladimír Seges hadtörténész a Pravdának.
Kovác szerint a kiadvány iránt (mely 424 oldalas - a szerk.) számottevő az érdeklődés, s leginkább a közép-európai történelemmel foglalkozó egyetemek érdeklődnek.
(Bumm nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready