Bezár!
2021. május 11., kedd, Ferenc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:37 Izraeli-gázai konfliktus: zsidó oldalon 2 halott van, a palesztinokén 2615:13 Horvátországban próbarendezvényeken tesztelik a vírus terjedését az oltottak és gyógyultak körében14:54 Tigrissel menekült a rendőrök elől Victor Hugo Texasban14:13 Homoszexuálisokat áldoztatnának egyes német papok - vajon megtehetik kánonjogi következmények nélkül?13:41 Az Arab Liga főtitkára elítélte az izraeli légicsapásokat, az ENSZ aggodalmát fejezte ki13:16 "Ma megölök egy csomó szemetet" - írta a tatárföldi mészáros, akit amúgy rendes gyereknek ismertek12:56 Romániában felhatalmazták a gyógyszertárakat az antigén gyorstesztek elvégzésére12:37 Pfizer-túladagolás: "fáj a fejem, fáradt vagyok és nagyon megijedtem, de azért élek"12:11 Tavaly alig mentek nyaralni az osztrákok, de idén bepótolnák11:38 Szállodaszövetség-elnök: senkit sem fognak beengedni igazolvány nélkül11:18 Szabó Tímea még mindig várja a bocsánatkérést, amiért azt írták róla, hogy Lendvai és egy kullancs DNS-éből hozták létre10:46 A Mi Hazánk költségvetési csalás gyanúja miatt feljelenti a védettségi igazolványt gyártó céget10:28 KSH: áprilisban 5,1 százalékos volt az infláció09:26 99 beteg halt meg, 493-mal nőtt a fertőzöttek száma08:57 Visszavonulót fújt az újbudai szivárványkoalíció az ingatlankiárusításokból
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

15 évig írták "Szlovákia történelmét" - 424 oldalas hazugságáradatot terjesztenek a világban

Pár nappal ezelőtt Londonban mutatták be a Slovakia in History címmel megjelenő, "Szlovákia történelmét" feldolgozó kiadványt, amely a külföldi egyetemeken és a világ legnagyobb könyvtáraiban is hozzáférhető lesz (tehát megint a kisantant hazudozásaival fog ismerkedni a világ a valós események helyett, mert a "Magyar" Tudományos Akadémia még ezzel sem foglalkozik).


Az angol nyelvű kiadvány összeállítója a szlovákiai származású Mikulás Teich, a cambridge-i egyetem tanára, Dusan Kovác és Martin Brown történészek – írja a Pravda.
Az ismert tót "történész", Dusan Kovác (akinek ősei valamikor Kovácsok voltak) 22 munkatársat kért fel, hogy egy-egy esszé formájában dolgozzák fel "Szlovákia történetét a nyitrai fejedelemség időszakától egészen a bársonyos forradalom utáni időszakig" (azt sugallva tehát, hogy 825 óta létezik a 18 éves műállamocska).
A propagandamester tót hazudozó-társain kívül két cseh és egy norvég "szakembert" kért fel a munkára. A norvég történész, Elisabeth Bakke a csehoszlovakizmus tematikáját dolgozta fel, egyébként ő ezt a témakört kutatja. „Számunkra ez azért érdekes, mivel ezt a témakört pártatlanul dolgozta fel” - indokolta a döntést Kovác.
A publikáció 15 év alatt készült el, Kovác szerint "a sok szerző munkáját nem volt egyszerű összehangolni". "A publikáció lényege, hogy alapinformációkat adjon Szlovákiáról, s hogy ne tévesszék többet össze Szlovéniával, mint ahogyan az amerikai elnökkel történt" – mondta el Vladimír Seges hadtörténész a Pravdának.
Kovác szerint a kiadvány iránt (mely 424 oldalas - a szerk.) számottevő az érdeklődés, s leginkább a közép-európai történelemmel foglalkozó egyetemek érdeklődnek.
(Bumm nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready