2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

A román szenátus alelnöke szerint a bocskoros betolakodóknak "saját hazájuk" Székelyföld

Dan Voiculescu azt állítja, a Székelyföldön élő románok a magyar többség elnyomásával szembesülnek. A szenátus alelnöke tegnap nyílt levelet küldött Traian Basescu államfőnek, melyben kijelentette, elfogadhatatlannak tartja, hogy az erdélyi románságot kisebbségként kezelik a magyar többségű megyékben, az államelnöki hivatal pedig karba tett kézzel tűri ezt az állapotot.
„Traian Basescu államfő hét év alatt semmi jelentős intézkedést nem hozott annak érdekében, hogy a Hargita és Kovászna megyében élő románok saját hazájukban otthon érezhessék magukat. Úgy tűnik, Traian Basescu számára fontosabb több százezer magyar szimpátiája, mint az erdélyi románság sorsa” – fogalmaz nyílt levelében a Konzervatív Párt (PC) volt elnöke.
Voiculescu elfogadhatatlannak tartja, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat 119 alkalmazottja közül senki nem román anyanyelvű.
„Sepsiszentgyörgy lakosságának 74 százaléka magyar etnikumú, míg a románok 22 százalék arányban vannak jelen. Az etnikai arányok ellenére az ott élő románoknak esélyük sincs, hogy egy állami intézményben szerepet vállaljanak. Egyértelmű etnikai diszkriminációról van szó, mely fölött az államelnöki hivatal szándékosan szemet huny.
A magyarellenes pártelnöknek nem ez az első ilyen jellegű kirohanása: korábban Az erdélyi románok jogállása című, Románia alkotmányának előírásaira alapozó iratot állított öszsze, állítása szerint azzal a céllal, hogy a székelyföldi autónómia-törekvéseket „csírájában elfojtsa”.
(Krónika)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready