Közismert tény, hogy a kivakaródzott cigók túlnyomó többsége ugyanúgy megőrzi a putris mentalitást, mint "szegény" fajtársai, és ha lehet, ugyanúgy lop, csal, átveri a magyart (nesze neked, "bezzeg a fehérgalléros bűnözők mind nemcigány fehérek").
Ugyanez igaz a Daróczi mamára is, aki, mint az a Bors mai cikkéből kiderül, már három éve b@szik befizetni a számláit. Ahogy a cigók általában. Pedig pénz az lenne. A cikk persze cigósajnáltatós – "jáj, szegínnek alig van píze". Érdekes, hogy a még kevesebb nyugdíjból tengődő magyarok be tudják fizetni a rezsit meg a közös költséget, csak a cigók nem. "Természetesen" arról is "megfeledkezik" beszámolni a cikk, hogy mivel a dúsgazdag, Orbán által is futtatott (pl. a köztévé Roma Magazinjának felelős szerkesztője, Joka Daróczi János stb.) Daróczi-klánba tartozik a kedves mama is, ők is kisegíthették volna. Nem, magyarnak nem fizet a cigány, még akkor sem, ha tele van pénzzel.
Alább a Bors nevű rajvédő bulvárlap cikke.
Három éve nem fizetett, a gázt, a villanyt is kikapcsolták zuglói albérletében. Ami talán ennél is aggasztóbb, hogy Daróczi Dávid édesanyját, Ica nénit hetek óta nem találják a lakók.
Daróczi Dávid édesanyját egy dolog éltette mindig: kisfia nyugalma, boldogsága és sikerei. Az idős asszony így szinte házvezetőnőként jött-ment fia lakásában, vasalta a ruháit, takarított, cserébe a néhai kormányszóvivő kifizette anyja albérletének költségeit.

2010 tavaszán, amikor az egykori kormányszóvivő önkezével véget vetett életének, Ica néni nem csak imádott fiát, hanem anyagi biztonságát is elveszítette, és 2010 közepén majdnem az utcán végezte. Akkor Daróczi Dávid baráti köre segítette ki, egy csendes, modern albérletbe költözhetett Zugló szívében. A napokban azonban aggasztó híreket kaptunk a lakásról és Ica néniről.
– Három éve nem fizetett az albérletért, de a rezsiköltségeket is elhanyagolta. Néhány hete kikapcsolták nála az áramot és a gázt is. A lakás tulajdonosa hiába keresi Ica nénit, sehol nem találja, ha otthon is van, senkinek nem nyit ajtót – mondta a Borsnak a lakás tulajdonosa.
Természetesen megpróbáltunk utánajárni a nyugtalanító híreknek. A zuglói társasház kapucsengőjét hiába nyomtuk, meg se mukkant. Ica néni postaládája csordultig tele, erkélyén bútorok sorakoznak, az ajtón hiába kopogtunk, senki nem nyitotta ki. A lépcsőházban lévő hirdetőfalon Ica néni neve alatt január óta nincsenek kiírva a legfrissebb óraállások, de ami igazán aggasztó, az őt jól ismerő szomszédok sem tudnak semmit róla jó ideje.
Zoom
– Reggelente gyakran elment itthonról, aztán valamikor délután előkerült. Soha nem volt gond vele itt, a lépcsőházban, egyszer be is hívott magához, de olyan patyolattiszta volt minden, hogy be sem mertem menni hozzá – magyarázta egyik szomszédasszonya. – Most azonban napok óta se híre, se hamva. Arról mesélt nemrég, hogy majd a fia ismeretségi körében, politikai berkekben megpróbál valami segítséget kérni magának, de nem tudom, mire gondolt, és sikerrel járt-e. Nemrég a kéményseprő sem találta, legutóbb pedig egy hivatalos levele legalább egy hétig volt az ajtaján. De eltűnt, úgyhogy gondoltam, csak él még – mondta a nő, aki a társasház aljában lévő kis üzletbe irányít minket, Ica néni törzshelyére.
– Legalább két hete nem jött be, nem tudom, mi lehet vele, fura – mondta a Borsnak az üzletvezető férfi.
Az idős hölgy általunk ismert telefonszáma nem elérhető. Csak úgy, mint volt férjének, Dávid édesapjának, Choli bácsinak a száma sem. A gondnok lapunknak szintén megerősítette: semmit nem tud az asszonyról. Természetesen továbbra is próbáljuk megtalálni őt, hogy megtudjuk, egészsége jól szolgál-e, s hogy hogyan szeretné rendezni felhalmozott tartozásait, ha lesz rá lehetősége.

Ki törhet be a lakásba?
Ha huzamosabb ideig nem ad életjelet magáról egy lakó, a szabályok szerint nem lehet csak úgy rátörni az ajtót. Csak közeli hozzátartozó tehet bejelentést a rendőröknek, akik csupán akkor hatolhatnak be, ha biztosak benne, hogy a rokonok minden más módon megpróbálták felvenni vele a kapcsolatot.
Plusz olvasnivaló a Daróczi-klánról (vö. "egy fillérük sincs"): A kormányszóvivő apja: "Példaképem a legnagyobb cigány tolvaj"