2019. április 24., szerda, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:44 Litvánia kitiltotta Irvinget, nehogy fény derüljön valami kellemetlenre holomítosz-ügyben21:32 Kilenc pártlistára lehet majd szavazni20:50 Óriási siker volt a jobbikos-vadais fórum Jászberényben20:25 Az új ukrajnai főzsidó ugyanolyan jól tud orosz agresszorozni, mint a korábbi19:55 Mégis beengedik az 5G-kiépítésbe a Huaweit a britek19:33 OECD: hárommillió ember él havi 125 ezer forintnál kevesebből hazánkban19:04 Túlélte a tűzvészt a Notre-Dame orgonája18:45 Vonattal ütközött egy autó Szatymaznál18:38 Néhány agresszív deviáns kiharcolta, az idióták megszavazták - és szinte senki sem "harmadik nemű" Németországban18:07 Itt tekinthető meg a Kuruc.info sajtóklubról készült videóközvetítés18:03 Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság Márki-Zay Pétert17:27 Shazam! Tárulj! 17:08 Nyomoz a rendőrség a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében16:32 A horvátok többsége elutasítja az eurót16:01 Janukovics visszatérne Ukrajnába - "konvojjal és bilinccsel várják"
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Kis híján ismét magyart öltek a cigányok - a hatóság szerint az itt látható sérülés nyolc napon belül gyógyul, a tettest másnap szabadon engedték

Reklám

Az áldozat szombaton este ment el szórakozni egy ötfős társasággal a helyi (seregélyesi) Kristálypresszóba. Az este incidensek nélkül telt el. A hajnali órákban hazafelé készültek, mikor a későbbi sértett kiment a szórakozóhelyről a kijelölt dohányzóhelyre rágyújtani. Ekkor két cigány származású fiatal megszólította, hogy legyen szíves, hívjon nekik egy taxit, hogy be tudjanak menni Fehérvárra. A fiú ezt szívesen megtette, mivel az egyiküket jól ismerte, és addig semmiféle problémája nem volt vele.
Miután jelezte feléjük, hogy félóra múlva érkezik a taxi, az ismert "fiatal" megköszönte, de az ismeretlen barátja szóvá tette, "mi az, hogy félóra múlva jön a taxi?!", és a fiú elé lépett. Kisvártatva az áldozat egy ütést érzett a nyaka bal oldalán; ennek következtében elkezdődött egy kisebbfajta dulakodás, aminek az vetett véget, hogy az egyik barátja felkiáltott: "ömlik a nyakadból a vér!" A dulakodókat szétválasztották, a megkéselt fiú nyakát egy pólóval elszorították, és megakadályozták, hogy a tettes elhagyja a helyszínt.
A helyi rendőrök pillanatok alatt kiértek, nem sokkal utánuk a mentő is a helyszínre érkezett. Hála a gyors rendőri és orvosi beavatkozásnak és, mint később a kórházban kiderült, az életmentő baráti beavatkozásnak, a fiú túlélte az esetet. A rendőrök a két gyanúsítottat előállították a Fejér megyei rendőrkapitányságra, ahol később kihallgatták a fiút is sértettként, a barátjait pedig tanúként.
Mivel a vágást okozó kés nem került azonnal elő, a fehérvári helyszínelők kivonultak, és reggel 7 óra körül a szemben lévő utcasor egyik házának virágoskertjében a tuják alatt megtalálták.
A megtámadott fiú édesapja portálunknak azt mondta, úgy érzi, a helyi és a fehérvári rendőrök megtettek minden tőlük telhetőt, gyorsan és kifogástalanul intézkedtek, azt viszont nehezményezi, hogy a tettest már vasárnap délután szabadlábra helyezték, annak ellenére, hogy a vágás létfontosságú szervre irányult (amint az a képen is látszik): a fő nyaki ütőér előtt pár centivel állt meg a penge.
Zoom
Zoom
Azt is felháborítónak találja, hogy a fiával aláírattak egy olyan jegyzőkönyvet, miszerint ez a sérülés nyolc napon belül gyógyuló. A család még most is sokk hatása alatt van a történtek miatt - tette hozzá az édesapa.
(Kuruc.info)
Frissítés: a késelő cigány már el is hagyta a falut
Megíruk: a rendőrség a vasárnap reggeli vallomástételek után a - mint kiderült - büntetett előéletű H. Vince gyanúsítottat szabadlábra helyezte. Az Alfahír megkeresésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward azt közölte: „a Székesfehérvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást”, továbbá, hogy
„az előzetes letartóztatás feltételei nem álltak fenn, ezért nem került sor a bűnügyi őrizetbe vételre”.
Szóval a nyaki ütőeret néhány milliméterrel elkerülő vágás véletlenül sem számít gyilkossági kísérletnek a magyar rendőrség szerint. Sőt, a visszaeső bűnözőként elkövetett súlyos, életellenes bűncselekmény sem indokolja, hogy őrizetbe vegyék a társadalomra fokozottan veszélyes késelőt.
Az Alfahír ellátogatott a Fejér megyei Seregélyesre, hogy a helyszínen érdeklődjenek az esetről. A helyieket igen megviselte a majdnem tragédiába torkollt brutális támadás, de az indulatokat még jobban felkorbácsolta az a tény, hogy az elkövető már másnap a faluban sétálgathatott.
Sok falubeli egy bizonyos összefonódásról suttog a „Horváth család és a volt seregélyesi körzeti megbízott között”. Volt, aki egyenesen arról beszélt, hogy a bűncselekmény éjszakáján éppen a már többek által emlegetett rendőr volt a székesfehérvári kapitányság ügyeletese, és neki köszönhető, hogy nem történt őrizetbe vétel.
Az is kiderült, hogy az elkövető már nem tartózkodik a faluban, ugyanis a bűncselekmény másnapján Marcaliba távozott, bár a járókelők szerint azon sem lepődne meg senki, ha már az országhatárt is átlépte volna.
Zoom
Az elkövető az oldalt látható házban élt, mielőtt ismeretlen helyre távozott a faluból
(alfahir.hu nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready