Besenyőtelken április 6-án hajnali két óra körül három helyi férfit támadott meg és bántalmazott súlyosan (egyiküket életveszélyesen) egy büntetett előéletű, a hatóságok látókörében már régóta szereplő társaság. A település lakóit felháborító és megfélemlítő eset a kisebbségi önkormányzat által szervezett cigánybálon történt. (Azt egyelőre mi sem tudjuk, mit kerestek a cigánybálon a magyarok - a szerk.)
Zoom
A helyi bűnözők vascsövekkel, baseballütővel, viperával és elektromos sokkolóval támadtak, és verték félholtra a besenyőtelki fiatalembereket, köztük egy a településen közismert focistát, akinek eltörték a térdkalácsát, ami akár a pályafutása végét is jelentheti.
A másik sértettnek sokkal súlyosabb az állapota, őt a miskolci kórházban ápolják életveszélyes sérülésekkel. A koponyája két helyen beszakadt, eltört az állkapcsa és az arccsontja is, több műtétet kellet rajta végrehajtani.
Zoom
A brutális támadásnak több tanúja is volt, valamint a térfigyelő kamera is rögzítette az esetet, ennek ellenére hétfőn egy személyt állítottak elő a rendőrök ("Sz." Zoltánt), akit még aznap ki is engedtek. Az elkövetőket a helyiek néven nevezik (az, hogy az egyikük ragadványneve "kamatos", jelzi, hogy mivel foglakozik) sőt, elmondják, hogy évek óta rettegnek tőlük a település lakói, ennek ellenére szabadon garázdálkodnak a faluban.
A Heves megyei rendőrség szokásához híven megpróbálta eltitkolni az esetet, nem adva semmiféle tájékoztatást a történtekről. Érthetetlen, hogy a társaság tagjai mérföldes bűnlajstromuk ellenére miért vannak egyáltalán szabadlábon, és miért tűnik úgy, hogy valami láthatatlan védelmet élvezve mindent megúszhatnak büntetlenül.
Zoom
A mellékelt képek az súlyos bűncselekmény után két nappal készültek, amin jól látszik, hogy még mindig véres Besenyőtelek főtere.