Bicskával fenyegette és őrjöngve szidta a családlátogatásra érkező védőnőt és családgondozót egy 17 éves "fiú" Kecskeméten. Letöltendő börtönbüntetést kért rá az ügyészség.
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a 17 éves "fiatalt", aki még tavaly november 17-én támadt a családlátogatásra érkező védőnőre és családgondozóra, akik a terhes (ebben az esetben tényleg teher, ha másnak nem, hát a társadalomnak - a szerk.) húgát akarták meglátogatni.
Először ordibált velük, majd egy nyitott bicskával fenyegette meg őket. Azt kiabálta nekik, hogy nem vihetik el a testvérét, mert akkor leszúrja őket, és magával is végez.
A családgondozó férfi és a védőnő végül nem ment be a házba, nem tudták elvégezni a munkájukat.
A "fiatalember" természetesen szabadlábon védekezhet, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért rá, amelyről majd a Kecskeméti Járásbíróság dönt.
(Origó nyomán)
Frissítés: A rafinált szemű védőnő nem tetszett a büntetett előéletű 17 évesnek
Alább a Baon bővebb beszámolója:
Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivőjének közlése szerint a védőnő és a családgondozó tavaly november 17-én délelőtt terhesgondozás és családlátogatás miatt ment el a fiatalkorú vádlott kecskeméti lakóhelyére, ugyanis a fiatalember húga állapotos volt.
A védőnő rafinált szeme nem tetszett a hős testvérnek (apának?)
A látogatás során a fiú ordibálni kezdett és egy nyitott bicskával a kezében megfenyegette a védőnőt és a családgondozót. Egyebek mellett azt ordibálta, hogy onnan nem viszi el senki a húgát, mert ha elviszik a testvérét, akkor őket leszúrja és magát is szíven szúrja. Az őrjöngő fiú szidalmazta is a védőnőt, többször közölte a sértettel, hogy vele kezdi, mert „a szeme olyan rafinált, nem tetszik neki”.
– A vádlott a fenyegetés közben a kapubejáróban álló családgondozó férfi felé közeledett, tőle körülbelül egy méterre a bicskával hadonászni kezdett, mialatt őrjöngve kiabált. A fenyegetés miatti félelmében a védőnő az úton hátrálni kezdett – részletezte a szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy a vádlott fenyegetése miatt a két közfeladatot ellátó sértett nem tudta elvégezni a munkáját, a helyszínt elhagyták, így a vádlott jogszerű eljárásukat fenyegetéssel megakadályozta.
Büntetett előélet 17 évesen
A szabadlábon védekező, büntetett előéletű fiút a járási ügyészség 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.