Öt nyomozás zajlik jelenleg az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi ügyei vagy projektjei kapcsán – erősítette meg a Népszava információját az RTL Híradónak a rendőrség és az ügyészség.
Zoom
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása, a Fővárosi Főügyészség a másfél milliárdos Híd a munka világába program körüli visszaélések, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt folytat eljárást a szervezet ellen a Farkas Flórián elnöksége idejében eltűnt vagyonok miatt..
Az ORÖ-t korábban irányító miniszterelnöki biztos, Farkas Flórián nem kommentálta az értesülést. A humán tárca vezetője, Balog Zoltán október végén a Lungo Drom születésnapi rendezvényén még arról beszélt, hogy az ORÖ-nek az elmúlt huszonöt évből négy botránymentes éve volt, amikor Farkas Flórián volt az elnök.
A cigány politikus ugyan az RTL Híradónak nem nyilatkozott, de a kormányközeli Demokratának korábban azt mondta: szerinte csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadják.
(MNO nyomán)
Kapcsolódó: