"Ha szólsz a zsaruknak, megölöm a gyerekeket!" - Különös bűneset történt Kaposkelecsényen.
 
Zsarolás és hatósági személy elleni támadás gyanújával vádat emeltek egy büntetett előéletű férfi ellen a Nagymihályi járás településén. Az elkövető tegnapelőtt egy helyi üzletben bevásárolt, ám a kosarába rakott árut nem volt hajlandó kifizetni. Az elárusítónőt megfenyegette: ha értesíti a rendőrséget, megöli a gyermekeit.

A férfit ennek ellenére nem sokkal később őrizetbe vették, ő azonban nem adta magát könnyen, és rátámadt a rendőrökre.

(stop)

***

"Mentőst vertek Békéscsabán

Megvertek egy mentőápolót pénteken késő este Békéscsabán azok, akik előzőleg a mentőt kihívták.

Pénteken este két fiatalember hívta ki a mentőket Békéscsabán az egyik utcába. A 18 és 22 éves fiatalok beszálltak a mentőbe, ahol előbb szidták, majd meg is verték a mentőápolót.

A mentős könnyebben sérült meg. Az eset pontos részleteiről egyelőre sem a rendőrségen, sem a békéscsabai mentőállomáson nem adhattak felvilágosítást."

Lásd még: Egy mentős cigánysztorijai

***

"13 éves kismamák Kiskunmajsán - az apák ellen megrontás gyanújával nyomoznak

Az állapotos gyerekek egymástól függetlenül, hétfőn jelentkeztek a kiskunhalasi kórházban, amely hivatalból szólt a rendőrségnek.

Két 13 éves kiskunmajsai lány is jelentkezett hétfőn a kiskunhalasi kórházban. Mindkettejükről kiderült, hogy gyereket várnak - írta szerdán a Blikk.

A kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, az apajelöltek ellen megrontás gyanúja miatt indul vizsgálat. 14 év alatti gyermek megrontásáért egytől öt évig terjedő börtön is kiszabható.

A lányok egyike, Mária szerény körülmények között él, de szeretné megtartani a gyereket. Az apa, akivel állítása szerint egy éve házasságban él (Kuruc.info: jól tetszettek olvasni – 12 évesen házasodott az orkluvnya), 26 éves.

A másik lány, Krisztina, 16 éves barátjától esett teherbe, és elveteti a gyereket. Jelenleg 29 éves édesanyja igen fiatalon szülte őt."

(előzmény)

***

"Lebuktak a biciklitolvajok

Püspökladányról másfél hónap alatt 21 bicikli tűnt el, amelyeket a rendőröknek végül egyetlen éjszaka sikerült visszaszerezniük, miután figyelőszolgálatot állítottak fel.

Kiderült, hogy egy öttagú banda lopkodja a bicikliket. A tolvajok többnyire sötétedés után lépett akcióba. Levágták a biciklikről a lakatot, majd vonatra szálltak velük, és a szomszéd városban árulták őket néhány 10 ezer forintért. Ez jó üzlet volt számukra, mert vidéken sokan használnak biciklit munkába, vagy iskolába járáshoz.

Az öt biciklitolvaj közül kettő még gyerekkorú (Kuruc.info: na ezért kell drasztikusan leszállítani a büntethetőségi korhatárt, akárcsak Svájcban, ahol az tíz év), ezért a rendőrség értesítette a gyámhivatalt. A többiek akár 3 év börtönbüntetést is kaphatnak.

***

"Lopások a szőlőskertekben és a tanyákon...

Emlékezetes nap volt számomra, amikor megvásároltam egy darab földet, rajta szép színes üvegű pajtával. Szerény, de nekem jó, mert az enyém. Örültem neki, hiszen még nem volt saját földem.

Még mindig az ismerkedés szintjén vagyok, pedig ennek már közel három éve. Aztán egy évre rá megkaptam az első kődobást. A tetőn lévő színes üveg egyikén lyuk vigyorog kajánul – tátong, mint a rossz – vagy a rossz szándékú – ember. Megijedtem, kicsit dühös is voltam, egyáltalán nem értettem, hogy miért, hiszen ez a pajta már ott áll vagy húsz éve, s eddig senki nem bántotta.

Majd tavasszal gyönyörű, fehér liliomok nyújtózkodtak a kiskertemben, összesen heten voltak. Hazavittem három szálat, az ott maradt négy szál pedig egy héten belül eltűnt. Valaki letörte és elvitte. Tehát újabb sérelmet kellett elszenvednem, és ez nem jó. Most, nemrégen, alig két hete pedig újabb incidens ért: valaki levágta és elvitte a hétméteres, alumínium drótkerítésemet, amely ugyancsak ott van vagy húsz éve. Mit tegyek? Kinek mondjam el? Hogyan védekezzek a tolvajok ellen?

Margit néninek az ablakon át mentek be, és cukrot, kávét, takarót, függönyt vittek el. Laci bácsinak szivattyút, fűrészt, legalább kétszázezer forintnyi kárt okoztak a tolvajok. Mit tegyünk a vandálok, a garázdálkodók, a tolvajok ellen, akik száma megsokasodott? Mindenkinek van értéke, amelyhez ragaszkodik, mert az az övé.

Védelmet kell építeni a rossz akaratú emberek ellen, s szervezetten, közösen fellépni, hogy értékeinket és magunkat megvédelmezzük.

Demeter Mária, Hajdúböszörmény"

***

"Két fiatal felkutatásához is a lakosság segítségét kérik

Sellye-Pécs A rendőrség két, ismeretlen helyen tartózkodó fiatal felkutatása érdekében kéri a lakosság segítségét.

A fényképen látható, még gyermekkorú Kovács Dániel Tamás november 13-án tűnt el Pécsről: a Bálicsi úti iskolából nem tért haza gyámjához. A hatóság azt gyanítja, hogy a 160 centi magas, zömök testalkatú, sötét hajú, sötét szemű kisfiú esetleg Cserdiben lakó szüleihez indulhatott, vagy a falu környékén tartózkodhat, de eddig nem akadtak a nyomára.

A tizenhat esztendős Kovács Ingrid még október 12-én tűnt el, amikor is nem tért vissza a sellyei lakásotthonba. A lány 168 centi magas, vékony testalkatú, festett vöröses hajú, szeme fekete.

Aki bármit tud róluk, a 107-es segélyhívón tehet bejelentést."


Biztosan nem cigányok...



Kuruc.info: Róluk is lemondtak a szüleik? Hol hallunk róluk ismét? A Zsaru Magazinban, mint a múltkor azokról, akik találkozni akartak a szüleikkel, és a család elverte az összes megtakarított pénzüket? Esetleg újabb cikkel gyarapítják valamelyik "kék hírek" rovatot?  Gyám, lakásotthon, állami gondozott, stb... Mi szükség a gyermekre, ha szélnek eresztik a szülők, vagy lemondanak róluk? Csak a segílyke kell?

(bama.hu)

***

"Körözött bűnözőnőt fogtak el Miskolcon

Három éve bujkált a hatóságok elől egy 34 éves nő, akit Miskolcon fogtak el a tatabányai rendőrök.

A tatabányai nővel szemben négy elfogatóparancs volt érvényben, zsarolásért és erőszakos bűncselekményekért ítélték el, de nem vonult börtönbe. Az elfogott nő szerepelt az országos TOP 21-es, és a megyei TOP 10-es körözési listán."


Biztosan nem cigány ez sem...


(szentkoronaradio.com)

Kuruc.info - Arppi S.