A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, együttműködve a Budaörsi és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival, elfogott egy 17 éves "fiút", aki csalás bűntett elkövetésével gyanúsítható - közölték a Police.hu-n.
A nyomozás adatai szerint a 17 éves "fiú" ezidáig ismeretlen tettestársa 2019. június 8-án az esti órákban egy 84 éves ürömi nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett barátnőjének kiadva, amelynek során arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, és pénzt kért.
Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél az ismerőse, és beleegyezett a kért összeg átadásába. Ezt követően a fiatalkorú "fiú" megjelent a sértett ürömi lakóhelyén, ahol a kicsalt több százezer forint készpénzt átvette, majd a helyszínről gyalog távozott, ennek során a rendőrök az Iskola utcában (már az utcanév is baljóslatú - a szerk.) elfogták.
A budapesti "fiút" a rendőrök előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, és - őrizetbe vétele mellett - csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. június 11-én elrendelt.
A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.