Bezár!
2021. január 26., kedd, Vanda, Balambér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:01 Kutyák költöztek a Fehér Házba22:44 Törökországben sem fog éhezni a "német válogatott"22:21 A halmozódások fűtik az egyébként csökkenő hazai lottóforgalmat22:10 Történelmi feladatgyűjtemény kínai középfokú iskolák 3. évfolyamának a 2126-27. tanévben21:30 Már nincs jelentősége: Trump-ellenes korrupciós pereket állított le az amerikai legfelsőbb bíróság 21:19 Az olasz kormányfő kedden benyújtja a lemondását20:44 Matthäus: senki sem ismeri úgy a Herthát, mint a magyar edző20:24 "Halál az Egyesült Államokra, halál Izraelre!" - Trump által terroristává nyilvánított húszik tízezrei tüntettek Jemenben20:09 Párhuzamos valóságban él Jákob, de annyi igaz, hogy október 23-án egy színpadon csápol majd a balos idollal19:24 Nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék19:03 Görögország francia harci repülőgépeket vásárol18:30 Református püspök lett Balog Zoltán exminiszterből18:09 Katolikus papot lőttek agyon a Fülöp-szigeteken18:03 Koronavírusos a mexikói elnök, de jól van17:52 Szakít a pártpolitikával, csak állatvédelemmel foglalkozna Fülöp Erik
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Hat vállalkozó is elhitte erről a DK-s cigányról, hogy állami vezető - tízmilliókat adtak neki

Reklám

Nyolc év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék Kőrös Gusztáv Tibort, a DK volt képviselőjét. A Kaposvári Törvényszék 24.hu-nak adott tájékoztatása szerint az „ál-TEK-es” akcióban részt vevő többi vádlott 2 és 5 és félév közötti büntetéseket kapott, míg a vesztegetésben részt vevő vádlottak közül hármat pénzbüntetésre, egyet pedig felfüggesztett börtönre ítéltek.
Zoom
A főügyészség többrendbeli vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat Kőrös Gusztáv Tibor és társai ellen 2018 áprilisában. Közülük kilencen egy bűnszervezet tagjaként vállalkozóktól csaltak ki jelentős pénzösszegeket arra hivatkozva, hogy a pénzeket pályázatok elnyerése érdekében hivatalos személyeknek juttatják.
A főügyészség négy olyan vállalkozóval szemben is vádat emelt, akik ennek érdekében Kőrös Gusztáv Tibornak vesztegetésre szánt pénzt juttattak.
A vádirat szerint Kőrös Gusztáv Tibor I. rendű vádlott 2017-ben egy hierarchikusan felépített, előre leosztott szerepek szerint, összehangoltan működő bűnszervezetet hozott létre, amely tehetős vállalkozóktól csalt ki jelentős pénzösszegeket.
A bűnszervezet tagjai közül több vádlottnak az volt a feladata, hogy olyan jól prosperáló és nagyobb beruházásokat tervező vállalkozókat kutassanak fel, akik a vállalkozásaik növekvő tőkeigényét pályázati pénzekből akarták kielégíteni.
Ekkor lépett színre Kőrös Gusztáv Tibor, aki álnéven magát hivatalos személynek – hol a pályázatok elbírálásában közreműködő államtitkárnak, hol magas beosztású minisztériumi dolgozónak – kiadva azzal a hamis ígérettel ejtette tévedésbe a vállalkozókat, hogy kiterjedt kapcsolatrendszerén keresztül jelentős összegű – akár több százmilliós nagyságrendű – vissza nem térítendő uniós támogatás elnyeréséhez segíti őket. A vádlott ennek ellentételezéseként különböző pénzösszegeket kért, többek között arra hivatkozva, hogy a pénzt a pályázatokról döntő hivatalos személyek befolyásolására, megvesztegetésére fordítja, azonban ilyen kapcsolatokkal valójában nem rendelkezett.
Kőrös Gusztáv Tibor azért, hogy a színlelt állami vezetői beosztása hitelesebbnek tűnjön, a vállalkozókkal tervezett találkozók alkalmával magát a Terrorelhárítási Központ bevetési öltözékéhez hasonló ruházatot és felszerelést – így lőfegyvereket utánzó riasztó- és légfegyvereket – viselő személyekkel kísértette. Arra is ügyelt, hogy a találkozókra az állami vezetők által is használt típusú és színű gépkocsikkal érkezzen, amikre a hivatalos jelleg hangsúlyozása érdekében megkülönböztető fényjelzést vásárolt, illetve a kíséretét adó vádlott-társai (az „ál-TEK-esek”) őt államtitkárnak vagy képviselőnek szólítsák.
A Kőrös Gusztáv Tibor által vezetett bűnszervezet hat vállalkozót tévesztett meg, akik közül öt személytől 4,5 millió és 80 millió forint közötti, összesen 168,5 millió forintot csalt ki. A vádlottak 2017. október 6-ig további vállalkozók megtévesztését is előkészítették, azonban a bűncselekmény-sorozat folytatását a rendőrség közbelépése megakadályozta.
A mostani vádbeszéd szerint a bűnszervezeti jelleget erősítette az is, hogy a valós kilétüket a megtévesztett vállalkozók előtt titkolni igyekvő csoport tagjai tisztában voltak saját, illetőleg Kőrös Gusztáv Tibor vezető szerepével, és összehangoltan működtek annak a látszatnak a megteremtése érdekében, hogy Kőrös Gusztáv Tibor állami vezető, és ezért érdemi ráhatása van a pályázati pénzek kiosztására.
Kőrös Gusztáv vitatta a büntetőjogi felelősségét, és ártatlannak vallotta magát az utolsó szó jogán. Elmondása szerint tisztában volt azzal, hogy illegális tevékenységről van szó, de azt állította, hogy nem ő, hanem egy másik vádlott irányította a dolgokat.
A bíró bűnösnek mondta ki Kőrös Gusztáv Tibort, és az ügyész által indítványozott középmértéknél enyhébb, nyolc év börtönre ítélte. Az ügyész minden vádlott esetében súlyosításért, a vádlottak, köztük Kőrös is enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet még egyik vádlott esetében sem jogerős.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready