Magyar (eredeti neve Ungár) Elemérrel, az egyik legvéresszájúbb cigányfajvédővel, már sokszor foglalkoztunk. Életével kapcsolatban már kiderült pár pikáns dolog (pl. az, hogy az egri strandra állandóan belóg, hogy ne kelljen fizetnie); most azonban msokkal durvább dolgok is kitudódtak. (Bocsánat a sortörések hiányáért – nem a mi hibánk, hanem az eredeti cikké). FRISSÍTÉS ALUL!

„Ritkán történik meg...”

Ritkán történik meg, hogy egy önkormányzati képviselőt fasiszta, fajgyűlölő kijelentéssel vádolnak meg a lap hasábjain, ezért kérem a tisztelt Heves Megyei Hírlap szerkesztőségét válaszlevelem közlésére.


A Hírlap megkeresésére dr. Magyar Elemér súlyos állításokat fogalmazott meg sajtótájékoztatómmal kapcsolatban. Ezekre kívánok röviden reagálni. Húsz éve egy kommunistaellenes faliújság kapcsán politikai tiszt hallgatott ki iskolámban. Politikai nézeteim miatt a dossziémba az került, hogy rendszerellenes bőrfejű vagyok (négycentis hajam volt). Ezek után két személy, egy újságíró és dr. Magyar Elemér - aki húsz éven át az MSZMP tagjaként mint ügyész, a rendszer hű kiszolgálója volt - terjesztette ezt rólam. Aljas módon gyakorlatilag a saját korábbi írásaira hivatkozva próbál ma újra megbélyegezni. Mikor kijelentem, hogy a cigányok közt több a bűnöző, azzal vádol, hogy ellenőrizhetetlen ténymegállapítást teszek. Mondja mindezt az, aki élharcosa volt annak, hogy ne lehessen még névtelen statisztikát sem készíteni erről a jelenségről. Hazánkban az újszülöttek között egyértelműen nő a cigányság számaránya. Húsz éve tíz százalék volt, most harminc. A statisztikák alapján egyértelműen nő a fiatal- és gyermekkorú bűnözés. A kettő szoros összefüggésben van egymással. Ezt eltitkolni bűn. Ki állította, hogy csak cigányok követnek el bűncselekményeket? A cikk címe: A cigányok közt több a bűnöző. Minden magyarul írni-olvasni tudó ezt érti! Ez az igazán csúnya, alattomos csúsztatás. Nem az én egyenes szavaim. A kulturális ok elsősorban a vagyon elleni bűncselekményeknél jelenik meg. A magántulajdon jelentősége, annak (nem)tisztelete a cigányság történelmi gyökereiben, zárt közösségi létükben található meg. Erről bőven találni szakirodalmat. Az etnikai háttér elsősorban az erőszakos bűncselekményeknél jelenik meg, lásd olaszliszkai gyilkosság: "Öld a magyart" felkiáltással. Összemosás szándékával próbál egyenlőségjelet tenni az általam gyakorolt véleménynyilvánítás szándéka és a köztörvényes bűnözés közé. Ráadásul egy olyan országban, ahol a kormány vezetői járnak elöl a joggal való visszaélésben, akár hatalmuk, akár vagyonuk növelése érdekében. És mi ez ellen kívánunk fellépni... A cigányság érdekében is! A mai világban elég nehéz a feketéről bebizonyítani, hogy fehér. Véleményem szerint a probléma eltakarása nem fog segíteni a cigányokon. Azokon a cigányokon, akiket néhány tízezres, kimondottan bűnözői réteg kiuzsoráz, és gyakorlatilag - etnikai él nélkül - ugyanúgy rettegésben tart, mint a magyarokat. Tudom, az írott sajtó terjedelménél fogva nem alkalmas arra, hogy vég nélküli vitákat folytasson le. Ezért örömmel venné egyesületünk és a Jobbik, ha nyilvános fórumon a város lakossága előtt ütköztethetnénk véleményünket.

Sneider Tamás az Összefogás Egy Jobb Egerért Egyesület önkormányzati képviselője, a Jobbik egri elnöke

* "Ritkán történik meg, hogy egy önkormányzati képviselőt fasiszta, fajgyűlölő kijelentésekkel vádolnak meg a lap hasábjain" - írja Sneider Tamás. Így igaz! Mint ahogy szerencsére ritkán történik meg az is, hogy "a lap hasábjain" nyíltan fasiszta gondolatok jelenjenek meg a cigányság kulturális, etnikai gyökerű bűnözéséről. Az ilyen - magára valamit is adó civilizált országokban teljesen szalonképtelen - megszólalásokat, mint egri polgár, kikérem magamnak! Igenis, kikérem magamnak, hogy néhány ostoba, gyűlölködő figura tönkretegye a lakóhelyemet, ezt a gyönyörű, csupa virág kisvárost, amelynek szépítésében bizony egyaránt részt vett dr. Ringelhann György, dr. Nagy Imre, Habis László is, bármelyik párthoz, oldalhoz tartozónak vallották is magukat. Igenis, nem szeretném, ha a '90-es évek elején a Szépasszony-völgyben grasszáló, majd a Csebokszári-lakótelepen agresszíven járőröző, cigányverő bakancsos skinheadek újra visszatérnének, nevezzék bár magukat mostanság bárminek, Gárdának, Jobbiknak, Összefogásnak vagy Kisgazdának! Miként vitéz Szíki Károly aposztrofálja így magát, aki egyszemélyes "újságjában" az önmagát felgyújtó Jan Polack-kal példálózik, miközben azt sem tudja, hogy a cseh mártírt Jan Palach-nak hívták... Az MSZMP-nek soha nem voltam tagja, egy napig sem (nem mintha büszke lennék erre)! Ellenben voltam a III/III. megfigyeltje. Sneider képviselővel kapcsolatban pedig a mostani nyilatkozatomban - állításával ellentétben - semmilyen korábbi írásomra nem hivatkoztam sem aljas módon, sem másként. Nem tartottam őt ennyire fontosnak. Bevallom, azt sem tudom, tényleg négycentis volt-e a haja skinhead-vezérként. Nekem inkább a fejével volt és van bajom. Ami most már a lényeget illeti! Sneider képviselő, részben értelmetlen mondataiban, soha nem bizonyított tényeket állít. Azt írja rólam például, hogy: "összemosás szándékával próbál egyenlőségjelet tenni az általam gyakorolt véleménynyilvánítás szándéka és a köztörvényes bűnözés közé". Mit próbálok én összemosni Sneider zagyva szövegeiben? Kutya legyek, ha értem! Sneider képviselő további érvei olyan színvonalúak, amelyeket jól felismerhetően a Szent Korona Rádió és a Kuruc.info internetes portáljain szívott magába. Emberek, ne dőljünk be ezeknek a demagóg, rosszindulatú, gyűlölködő, izgató fasiszta süketeléseknek! Ne fogadjuk el ezeket a szellemi Molotov-koktélokat! A képviselő kategorikus ténymegállapításokkal dobálózik. "...egyértelműen nő a fiatal és gyermekkorú bűnözés.". Hogy honnan tudjuk ezt? Természetesen onnan, hogy Sneider képviselő állítja. "A magántulajdon ... (nem)tisztelete a cigányság történelmi gyökereiben ... található meg.". Honnan tudjuk? Sneider képviselő osztja az észt ezúttal is. "Az etnikai háttér elsősorban az erőszakos bűncselekményeknél jelenik meg...". Ja, hogy mi a bizonyíték? Hát Sneider... "... a kormány vezetői járnak elöl a joggal való visszaélésben, akár a hatalmuk, akár a vagyonuk növelése érdekében". Honnan tudjuk? Eltalálták! Ezt is tőle.
Dr. Magyar Elemér egri polgár, ügyvéd, kisebbségi jogvédő.
 

Frissítés: segítek Ungár Elemérnek. Emellett Sneider Tamásnak is, akinek ezúton üzenem, hogy tényleg ne írjon úgy olvasói leveleket, hogy általánosságokban fogalmaz (például hogyaszongya “Erről bőven találni szakirodalmat”), mert ezekbe tényleg bele lehet, és bele is fognak kötni, azt hazudva, hogy ilyenek nincsenek. A viszontválasz lehetősége, különösen ballib lapoknál, meg nem garantált, ahol aztán tényleg lehetne prezentálni a linkeket.

Az ilyen eseteket kell elkerülni úgy, hogy minden egyes megszólalásunkban, olvasói levelünkben könyörtelenül hivatkozzuk a Kuruc.info által olyannyiszor belinkelt cikkeket, tanulmányokat. Abba már nehezen kötnek bele a fajvédők, különösen, ha cigány és/vagy balliberális sajtótermékből és/vagy hivatalos statisztikából származnak. Ezt a leckét tessék NAGYON megtanulni a Jobbik, ill. a Gárda háza táján – az egész radikális jobboldal, ill. az egész nemzet jövője érdekében.  A nemzet jövője ui. azt kívánja, hogy a Jobbik kerüljön hatalomra 2010-ben, és minimum szlovákiai szintű, drákói lépéseket tegyen, törvényeket hozzon. Csak és kizárólag így kerülhető el az ország teljes összeroppanása, a dél-afrikanizálódás. Ehhez viszont arra is szükség van, hogy a Jobbik, ill. a Gárda összes interjúja kézzel fogható, konkrét, lehetőleg ballib forrásokból, lapokból idézett bizonyítékokat tartalmazzon, amit maximum úgy tudnak “betámadni” a ballibek, a fajvédők, hogy teljesen elhallgatják őket. De akkor a fentiekhez hasonló, egy, a Kuruc.info-t, Bombagyárat stb. nem olvasó átlagember számára megsemmisítő érveléssel az ilyen Ungár-félék nem lesznek képesek érvelni sem, annyira ki fog lógni a lóláb.

Mi a Kuruc.info-n nagyon keményen dolgozunk azon, hogy minden ilyen szakirodalmat a T. Olvasók fülébe rájunk – ezért is linkeljük azokat állandóan vissza. Tessék venni a fáradságot, és minden egyes komolyabb cikket, statisztikát kinyomtatni, berakni a kedvencek közé, és interjú-felkészülés, levél- vagy közleményírás során inkább duplaannyi időt rászánni, de gondoskodni arról, hogy csurig legyenek a megszólalásaink az igazunkat bizonyító eredeti tanulmányok, cikkek felsorolásával.

Nézzük sorban Ungár hazugságait, csúsztatásait. (Amelyek jó részét, még egyszer, Sneider megelőzhette volna, ha eredeti levelében eleve feltünteti a forrásokat.)

“A képviselő kategorikus ténymegállapításokkal dobálózik. "...egyértelműen nő a fiatal és gyermekkorú bűnözés.". Hogy honnan tudjuk ezt? Természetesen onnan, hogy Sneider képviselő állítja.”

Akkor nézzük a statisztikákat, Ungár. Például kezdjük a budapestiekkel, amelyek, lévén Budapest kevésbé fertőzött, mint sok-sok északkeleti, illetve baranyai falu, még aránylag sokkal rózsásabb képet mutatnak, mint amit vidéken el kell szenvedniük az embereknek. Például kezdjük a hivatalos rendőrségi statisztikával, amely szerint a 2006-os és 2007-es statisztikák szerint Budapesten a fiatal/gyerekkorú gyilkosok 82%-a cigány. Valahogy nem igyekezett a rendőrség cáfolni az adatokat, amikor azokat a HírTV januárban kiszivárogtatta. Valami oka csak van a rendőrség hallgatásának, nem? Csak nem a beleegyezés, az elismerés?! És ez csak egy adat a sokból – bár kétségkívül az egyik legsokkolóbb. Érdekes rákeresni a “fiatallkorú” és a “gyerekkorú” szavakra a keresővbel (jobb felső sarok), hogy számos egyéb másik statisztikával is szembesüljünk.

“"A magántulajdon ... (nem)tisztelete a cigányság történelmi gyökereiben ... található meg.". Honnan tudjuk? Sneider képviselő osztja az észt ezúttal is.”

Ungár, Ungár, legalább a védencei honlapját olvasgatná. Például a Romapage-et, amelynek Nagy PálKicsinségemben elszakadtam” c. tanulmánya a következőképp fogalmaz:

"A cigány család tagjait összekapcsoló másik fontos kötelék, hogy mindannyiuk tevékenységéhez különleges észjárás, különleges habitus társul. Az a furfangos, okos, ravasz és csalárd gondolkodás, amit a magyarországi nem-cigányok a 16. század óta a "cigánykodás" fogalmával fejeznek ki, s amit egyszerre csodálnak és megvetnek. Cigány módjára cselekedni és gondolkodni elsősorban azon praktikák ismeretét és ügyes alkalmazását jelenti, ami lehetővé teszi a gázsók kihasználását. Gázsók és cigányok saját közösségük értékrendjének megfelelően merőben ellentétesen értelmezik ezt az attitűdöt. Mindkét oldalon a cigány identitás attributumának tartják, ám a nem-cigányok számára közönséges lopás, a cigányok számára pedig a javak megszerzésének természetadta módja.
...
A cigányok számára az volt fontos, hogy gyermekeik elsajátítsák a mendikációs közösség szabályait annak belső ritmusa és értékrendje szerint. Az elvárások egészen mások voltak, mint a paraszti közösségekben. A cigány gyermekeknek nem a gazdálkodási tapasztalatokat, hanem a gázsók kihasználásának furfangjait kellett elsajátítani, s lehetőleg minél korábban, hogy a közösség eltartásában hatékonyan vehessenek részt. A szocializációba magától értetődően beletartozott a lopás (cigány észjárás szerint szerzés) megtanulása, s a gázsók becsapására szolgáló szavak és teátrális gesztusok begyakorlása."

Cáfolat, Ungár? Hol marad a cáfolat? A Romapage-t is megcáfolja? Ugyan már.

És ez csak egy a sokból. Jöhetnénk még például a máig élő, őskori “kultúrára” valló cigány vérbosszú intézményével. Tessék, lehet ez utóbbit is cáfolni – angolul csak tud, Ungár. (Bár a skin-head-es buktája óta erősen kétlem, hogy beszéli az első számú világnyelvet.)

“"Az etnikai háttér elsősorban az erőszakos bűncselekményeknél jelenik meg...". Ja, hogy mi a bizonyíték? Hát Sneider...”

Nézzük például a legújabb (tegnapi!) indexes, erről szóló cikket, amely kertelés nélkül kimondja, hogy Olaszországban a romániai cigányok, bár arányaikban kevesen vannak, mégis messze a legtöbb gyilkosságot követik el. Az Indexnek csak hisz, ugye? Vagy ők is nácik? Ja, és hogy honnan vesszük azt, hogy nem echte fehér (román), netalán székely/magyar nemzetiségű román állampolgárokról van szó, hanem szinte kizárólag cigányokról? Ezt egyenesen a román elnöktől, Traian Basescutól tudjuk. Nehéz elképzelni, hogy a legmagasabb román közjogi méltóság hazudott volna az ügyben, nem? Vagy mégis? Ungár, cáfolja meg a román elnököt, az Index, ill. az MTI statisztikáit! Rajta!

És ez is csak egy hivatalos bűnözési statisztika - a sokból...

“Bevallom, azt sem tudom, tényleg négycentis volt-e a haja skinhead-vezérként.”

Nicsak, Ungár, olvas bennünket? A múltkor (helytelenül, kötőjellel) még skin-headnek írta, amibe bele is kötöttünk. Azóta, furcsamód, jól írja. Köszönjük, hogy kiderült, olvas bennünket. Jó tudni, hogy garantáltan okoztunk magának pár álmatlan éjszakát, amikor feljebb szembesítettük a hazugságaival, csúsztatásaival.

“[mint] egri polgár” – mondja csak, Ungár úr, akkor is büszke egri polgár, hasznos tagja a társadalomnak, közösségének, amikor a kerítésen keresztül belóg a strandra, hogy ne kelljen belépődíjat fizetnie?
Kuruc.info - Arppi S.