A zsIndex cigánytopicban, illetve a helyi politikai életben aktív Detonátor – nagyon pontos forrásidézése és -számontartása mellett – főleg a pontokba szedett cigányprogramjáról híres, amely hasonló a mi Cigány Kisokos-beli programunkhoz, csak, mivel ez utóbbi továbbírására már jó ideje nem jutott időnk, sokkal részletesebb. Idézzük! (Eredeti ITT) (ápr. 2.: frissítés középtájt, kékkel!)

"1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet, uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira.

2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást.

3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése.

4. Szabálysértési értékhatár leszállítása 1000 forintra.

5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.)

6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve.

7. Büntethetőségi korhatár leszállítása 10 évre! Szülői felelősség, büntethetőség a szülő felé. (Gyermekbűnözés megelőzése. Lásd Svájc)

8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:

A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.

9. A színesfémkereskedelem állami monopóliumba vétele.

10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető.

11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre.

12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre!

13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont.

14. Büntetésvégrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése.

15. Szabálysértési értékek összevonása, pontrendszer.
"

Talán mondanunk sem kell, hogy – ahogy azt a Kisokosban is hangsúlyoztuk – ez a program sem rasszista, hiszen még csak meg sem említtetik benne az, hogy „roma“. Ennélfogva rasszizmusra hivatkozva nem lehet ellehetetleníteni. Ez azt is jelenti, hogy az Olvasó számára is erősen meggondolandó, zargassa-e a helyi képviselőjét azzal, hogy próbáljon az ügyben lépni, interpellálni. Ne hagyjuk addig élni a képviselőinket, pártállástól független, amíg ezt nem teszik meg. Ne feledjük, hogy még MSZP-s képviselőkkel is célt érhetünk – hadd emlékeztessünk arra mindenkit, hogy Sajóbábony (a cigánybűnözés miatti) halálbüntetés visszaállítását követelő polgármestere MSZP-s. Azt se feledjük, hogy vesztenivalónk nincs, nem csukhatnak le, ha a képviselői fogadóórán előállunk ezzel a tervvel – ebben SEMMI rasszizmus nincs. Ne féljünk azoktól, akik börtönnel fenyegetnek. Vannak (voltak) ilyenek – például a hírhedt fajvédő, Klecska Ernő. Ne foglalkozzunk velük – ez az anyag nem rasszista, egy szót nem szól a cigányokról.
Egyre több helyi polgármester veszi ezt észre - ez alulról jön. Kezdenek beindulni és sokkal sokkal többen vannak, mint a lilaködös jogvédők. Ahol meg a polgármester képviselő is, ott a probléma még jobban fel fog szivárogni a nagypolitkába.
 
Helyi szinteken kell ütni* a polg.mestereket - de ahogy látszik már nem is kell őket ütni mert tudják ők is  hogy mi van. Nekik sem az az érdekük, hogy a városuk/falujuk kiürüljön és ott álljanak, magyarok nélkül, pár ködös eszme miatt.

A legtöbb polgármesternek nem az a kihívás, hogy egy-egy Gilánfa (100%-ban cigányfert
őzött település) büdzséjével és összetételével (átlag éves adóbevétel: kb. 2000 Ft/fő személyenként – ez nem vicc!) csináljon csodát a nagy felzárkóztatás érdekében.
 
* Ha élhetetlen a hely, vagy kezd azzá válni, akkor a magyarok tömegesen kiállnak a városháza elé
semmi cigányozás meg ilyesmi – és bejelentik, hogy ebben a közbiztonsági helyzetben a költözést kell vállalniuk.Ezzel a lépéssel együtt viszik a helyi adójukat is. Egyből lesz rendőr meg lobbizás a kormánynál.

Hogy mi valósult meg ezekből? Eddig semmi. Kormányszinten. A legalsóbb politikai szinteken (helyi polgármesterek stb.) viszont, úgy látszik, változóban van valami. Most már nem lehet a szőnyeg alá söpörni a cigánybűnözést, az uzsorázást (cigány szlengben interezést), és most már néha a látszólag legképtelenebb, „legjogellenesebb“ ötletekkel állnak elő a helyi politikusok, csak hogy felhívják a figyelmet az égető cigányproblémára. Ennek egyik eklatáns példája volt a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazó sajóbábonyi MSZP-s (!) polgármester esete. Detonátor legújabb cikkgyűjteményében összeszedte azt is, hogy pontjaiból melyek azok, amelyekben legalább helyi szinten történt már valamiféle előrelépés.

""Megmozdult a társadalom: az idős fizikatanár bántalmazása nyomán pedagógus szervezetek többek között az oktatási törvény szigorítását követelik, a tanárok bántalmazásának szankcionálását. Talán hatásosabb lehetne az a kísérlet amit az Ózd környéki, főként roma tanulókat oktató iskolákban - a HVG beszámolója szerint – máris sikerrel alkalmaznak: cigány pedellusok őrködnek a rend és fegyelem betartása felett. A korábban elszaporodott pedagógusverések ezekben az iskolákban megszűntek."

Tanárverés ellen van orvosság

"Miskolc - Olvasónk úgy tudja, a Bulgárföldi Általános Iskolában biztonsági őr vigyáz a rendre és a fegyelemre a diákok rossz magatartása miatt. Mi megkérdeztük az igazgatóhelyettest."

Biztonsági őr az iskolában

Mi ez, ha nem Detonátor 2. pontja lájtos verzióban?

"2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást."

"Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a végleges megoldást az állami monopólium jelentené. Míg a rendőrség szerint a tolvajok nagy része megélhetési bűnöző, Gémesi úgy látja, hogy a bűncselekmények szervezett formában történnek. Az elnök szerint számítógépes adminisztrációs rendszert kellene bevezetni az átvevőhelyeken."


Harangtól a vasúti hídig

Mi ez, ha nem Detonátor 9. pontja?

"9. A színesfém kereskedelem állami monopóliumba vétele."

"A kezdeményező polgármesterek másfél hónapot kaptak a miniszterelnöktől arra, hogy kidolgozzák és az érintett civil szervezetekkel egyeztessék tervüket a szociális segély közmunkához kötéséről."

Másfél hónap a szociális segély közmunka kötésre

Mi ez, ha nem Detonátor 3. pontja?

"3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése."

"- Tisztában vannak azzal, hogy óriási esélyt kaptak most, az állam jóvoltából - nézett végig a serénykedőkön Bogdán Iván. - Arra nyomatékosan felhívtuk a figyelmüket, hogy kötelezettségük is lesz számos: a házak 5 évig tartó elidegenítési tilalommal az alapítvány tulajdonába kerültek, ők bérlőként költözhetnek azokba. Lakáshasználati szerződést kötünk velünk, melynek feltételeit teljesíteniük kell, ellenkező esetben éppúgy szankció vár rájuk, mint bárki másra."

Segítség és saját erő

Mi ez, ha nem Detonátor 8. pontja lájtos verzióban?

"8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:

A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.""
Kuruc.info - Arppi S.
Frissítés:

Tomcat kapcsolódó cikkét, ill. az arra érkezett válaszokat érdemes átböngészni.

Detonátor nem foglalkozott a sterilizáció kérdésével, ami bizony sokak számára tabu. Ezzel kapcsolatban ajánljuk legújabb cikkünket is: Időszerű: Nobel-díjas a pénzjutalmas (nálunk: ork)sterilizálás mellett.