"hi

eloszor is szeretnem leszogezni hogy ezt a levelet nem a ciganyok vedelmeben irom.

Olvastam a kuruc.infon 1-2 hirt miszerint a belga "mp3as" gyilkos cigany volt, meg hogy a briteknel a lengyel ciganyok csinaljak a balhet. ezek a hirek koszonoviszonyban sincsenek a valosaggal. a lengyelek olyan szerencsesek hogy csak konyvbol ismerik a ciganyokat... akikkel beszeltem mind azt mondtak hogy a  ciganyok tobbsege altalaban gazdag, szep haza van es draga kocsija. amikor a magyar esetekrol beszeltem, alig akartak elhinni hogy igaz. persze vannak ilyen echte ciganyok is, de egy 40 millios orszagban az a par tizezer meg se erzodik. ez latszik is az orszagon... nehany nagyobb varosban lehet latni parat, de videken olyan nyugalom van... eddig kb ketszer lattam ciganyt Lengyelorszagban. igaz most legutobb lattam keregetoket Zakopaneban, de azok vmi szlovak ciganyok voltak. a problemak itt inkabb a feherekkel vannak, sok az agressziv fiatal... akik lopnak rabolnak. aki Lengyelroszagban jar az figyelje meg hany ciganyt lat az utcan... csodalkozni fog az eredmenyen. egy szo mint szaz ez egy elheto orszag, bar a lengyelek sokat sirnak... sztem nem tudjak milyen az elet Magyarorszagon.

kivancsian varom az eszreveteleket.

szebb jovot!
XY"

Kuruc.info / Arppi S.:

Nagyjából egyetértünk, hiszen mi is ismerjük a lengyelországi cigányság számát (az ITT közöltek alapján valóban kevesebb, mint 30 ezer), ámde:

1, a belga MP3-as gyilkos bizonyám cigány volt. Idézzük a stop.hu-t: “Még mindig nem zárult le jogerősen az a bűnügy, amely 80 ezres tömegtüntetést váltott ki Belgiumban 2006 áprilisában: egy 17 éves lengyel fiú a brüsszeli központi pályaudvaron fényes nappal öt késszúrással megölte a vele egykorú Joe Van Holsbeecket, mert az nem akarta átadni MP3-lejátszóját neki és - szintén lengyel, 16 éves - társának. A fiatal gyilkos hazaszökött Lengyelországba, de ott elfogták, és átadták a belga hatóságoknak. Némiképp rávilágít a belga közhangulatra, hogy amíg nem azonosították a rablógyilkosság tettesét, bőrszíne miatt arabnak vélték, és ezt állították róla az első híradások is."

2, nem igazán írtuk azt, hogy Angliában a lengyelországi cigányok balhéznak. Mindig román, ill. bolgár bandákról írtunk – lásd pl. EZT.
[3, mindig tessenek közölni, hogy az aláírt levelek alján szereplő név leközölhető-e]