A Gondola eddig eléggé langymeleg volt cigánytémában. Bár Takács Géza már majdnem félszázadik részénél tartó Roma napló-sorozatában néha jobb gondolatok is megjelennek (például a legutolsóban a köv. kitétel: “Visszatérve hazai ügyekre. Magyarországot elhagyta a rendszerváltás óta húszezer diplomás felnőtt, többségük sikeres orvosi, mérnöki, kutatói, vállalkozói karriert hagyott itt egy még sikeresebb karrier reményében. Ez az országnak anyagiakban és szellemiekben is kiszámítható óriási veszteség. Fiatalok ezrei indulnak el évről évre boldogulásukat más országokban keresve. Katasztrófa. De minderről nem esik szó. Mindez valahogy az élet természetes velejárója. Viszont amikor egy-egy roma csoport indul neki, hogy másutt keresse a saját boldogulását, volt már több száz fő is egyik-másik hullám, akkor rögvest nagy nemzeti dráma veszi kezdetét, és súlyos lelkiismeret-furdalást kell éreznie minden magyarnak, súlyos szemrehányással fordul a lakossághoz a média, hogy innen most már csak elmenekülni lehet. Mert itt az életfeltételek lehetetlenné váltak.”), rá általában az unalom és a PC (political correctness) jellemző. Következzék Kondorosi-Brown Róbert új, nagyon-nagyon jól sikerült és a fenti, sörmeleg, meglehetősen érdektelen megközelítéssel szakító cikke. Külön örömünkre szolgál, hogy a szerző láthatóan olvas bennünket is, ui. csak mi adtunk hírt (és tartottuk napirenden) Földessy Mária meglincseléséről.

"Etnikai gyilkosságsorozat

Lábon szúrtak egy angol turistát este Budapesten, a VII. kerületi Dohány utcában. Egy söröző előtt két fiatal férfi közül egy késsel megszúrta a turistát; a sérültet kórházba vitték. A szórakozóhely előtt tartózkodó angolok szerint semmilyen okot sem szolgáltattak a támadásra – adta ki a hírt május 10-én a sajtó.

A bűnözőt „fiatal férfinak” nevezte a média.

Félig-meddig „örülhet” az angol turista, hogy „csak” lábon szúrta a bűnöző. Ennyivel megúszta a magyarországi látogatást. Rosszabbul is járhatott volna.

Évente 4000 bűncselekményt követnek el „fiatalok” – közölte az állami televízió hírműsora még februárban. Megerőszakoltak, megkötöztek és felgyújtottak egy 18 éves lányt 2006 júliusában. Az elmúlt évek legbrutálisabb emberöléseként emlegetik a gyilkosságot, amit egy akkor 15 éves „fiatal” követett el.

"Az asszony laborvizsgálatra érkezett az intézménybe, éppen a lépcsőházban volt, amikor egy rabló megpróbálta elvenni a táskáját. Dulakodni kezdtek, a férfi többször megütötte az asszonyt, az áldozat leesett a lépcsőn és eltörte a gerincét. A rabló 15 ezer forintot zsákmányolt, amivel sikerült elmenekülnie” – írta május 9-én a sajtó.

"Gadnán kivégeztek egy 88 éves asszonyt: levágták a lábát, kinyomták a szemét, majd megerőszakolták – írta február 28-án a sajtó.

"Miután elhaladt a vasúti posta mellett, a két vádlott utánaszaladt, és az elsőrendű vádlott, G. Miklós lefújta gázsprayvel, majd a combjába rúgott, miközben társa hátulról lefogta az áldozatot. Közösen elvették a férfi övtáskáját és telefonját, majd a pénztárcáját átkutatva az abban található 14 700 forintot is. A Nokia mobilt G. először Hatvanban, majd a gödöllői pályaudvaron próbálta meg eladni” – adta hírül május 9-én a média.

A 17 éves „fiatalok” a tapolcai szórakozóhelyről kimentek az utcára. Egy dülöngélő férfit megláttak, odarohantak, leütötték, majd megrugdosták. Valószínűleg koponyaalapi sérülést szenvedett az áldozat – jelentette meg március 17-én a hazai sajtó egy része.

Három „fiatal” halálra verte 18 éves iskolatársukat… Észak-Magyarországon, hivatásának gyakorlása közben vertek halálra egy doktornőt; temetése 2007. novemberében volt…

Észak-Magyarországon egy háromgyerekes apa öngyilkos lett, mert megzsarolták, a rendőrség további két öngyilkosság ügyében nyomoz.

Az utóbbi évben átlagosan naponta ölnek meg egy magyart, részben vagy teljesen etnikai gyűlölködésből bűnözők. A gyilkosságnak csak az egyik motívuma ugyanis a pénzszerzés, kimutathatónak látszik egyfajta hungarofób mozgatóerő is. A gyilkosok – „fiatalok” – ugyanis szorosan véve nem a magyar etnikumhoz tartoznak, áldozataik azonban kizárólag magyarok. Saját etnikumuk tagjait nem ölik. Jellemző, hogy „fölöslegesen” is kegyetlenkednek az áldozattal.

Mindezzel az állampolgárok által megválasztott politikai vezetőség egyáltalán nem foglalkozik.

Ezzel többszörösen is alkotmányt sért. Miközben más, ennél kisebb veszély ellen még önmagát nevetségessé téve tüntet is a fővezető.

Igaz: a társadalom jelentős részében rossz érzéseket keltenek a katonai jellegű szervezetek: ama bizonyos nagy létszámú – állítólag a tüntetések szétverésében a rendőrséggel vállvetve jeleskedő – Security (Kuruc.info: az In-Kal. Nem merte leírni a nevét a szerző, valószínűleg az antiszemitázástól tartva.), a Magyar Gárda, a Krav-Maga. Ám ezekkel szemben is csak kettős mércével lép fel a politikai „elit”.

Napi egy halott. Napi több erőszak, rablás. Ezzel nem foglalkozik a pártközpont. Ugyanakkor habzó szájjal tiltakozik a kirekesztés ellen.

Ez bizony felelőtlenség, lelkiismeretlenség, gazság, aljasság.

Cinizmus.

Újabb, pünkösdi hír. Elfogta a rendőrség azt az öt férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Miskolcon, az újgyőri főtéren bántalmaztak és kiraboltak egy 67 éves férfit - tájékoztatta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa vasárnap az MTI-t."