Cegléd Ugyer nevű részéről érkeztek 2022 decemberében bejelentések lopásokról. Ajtó, ablak, kerítés - az elkövetők számára nem jelentett akadályt.
Nem jöttek zavarba, ha kellett, kifeszítették az ajtót, hogy bejussanak egy fészerbe, ólba vagy pincébe. Onnan aztán vitték, amit csak találtak: borosüvegeket, kéziszerszámokkal tömött ládát, hosszabbítót, kábelt, bojlert, gáztűzhelyt, gázpalackot, szenes kályhát, lapátot, csákányt, gereblyét, tojást, kávét, láncfűrészt, taligát. Az egyesített bűnügyek tetteseit két felvonásban bilincselték.
A páros egyik tagját, egy 19 éves helyit 2022. december 27-én fogták el, azóta a bíróság letartóztatta.
Társa felkutatásához valamivel több időre volt szükség. A 18 éves helyi cigányt 2023. január 17-én kora reggel állították elő otthonából. Bár a bizonyítékok alátámasztják a gyanút, ráadásul több eljárás is folyik ellene más vagyon elleni bűncselekmények miatt, ő tagadott.
Zoom
Kihallgatásán annyit mondott, nagyon megijedt, amikor hallotta, 19 éves barátját becsukták, azóta nem mer lopni. Ahogyan fogalmazott: „régen követtem el bűncselekményeket, de mostanában nem”.
Zoom
A rendőrök ezt másként látják, ahogyan az ügyészség és a bíróság is egyetértett azzal, személyi szabadságát a legszigorúbban kell korlátozni - letartóztatták.
Zoom
A két erőforrás ellen - több rendbeli lopás bűntettének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást - közölték a Police.hu-n.