Épp az imént közöltünk le egy, a miskolci ork-munkalehetőségekről szóló cikket, és máris szállítjuk a következőt, amely szintén a BOON-on jelent meg. Ebből is kiderül az, amit minden normális, nem lilaködös-fajvédő ember tud: munkalehetőség van, meg, a cigányok részéről, munkakerülés is. (A bűnözésről nem is beszélve, persze.)
 
"Monok: "Munkából sosincs hiány"

Monok - Közel egy hét telt el azóta, hogy a monoki önkormányzat két rendeletet is hozott, amelyben szigorúbb feltételekhez kötik a gyermekvédelmi támogatások és a rendszeres szociális segélyen élők támogatási feltételeit

Különösen az utóbbira kapta fel a fejét a közvélemény, hiszen a rendelet szerint aki nem végzi el a részére felajánlott közmunkát, attól megvonják a szociális segélyt.

Hallották is, nem is

Egyetértek azzal, hogy a munkának legyen meg a becsülete – mondja Lenkovics Tamás. – ledolgoztam harminc évet, fizettem a tébét és kevesebbet kapok mint az, aki csak a lábát lóbálja. Tudja mint mondott egyszer egyikük a presszó előtt? Nem akarom szó szerint idézni, de az volt a lényege, hogy ő a micsodájával több pénzt csinál mint más a nyolc órai munkával (Kuruc.info / Arppi S.: lásd még EZT), mert kapja a családi pótlékot rogyásig és abból kiválóan megél. Nem azokkal van a baj, akiknek megszűnt a munkahelye, hanem azokkal, akiknek hiába ajánlanának egymillió munkahelyet, nem kellene neki egy se. (Kuruc.info: ha bárki kételkedett volna, hogy ilyen a putriscigányok 99%-a...)

Kell a munkáskéz

- Kellenek a közmunkások a falunak – mondja Hegedűs Szabolcs, a monoki önkormányzat közmunkáért felelős alkalmazottja. – A múlt héten volt egy nagy eső, a kétméteres árkon felül zubogott a víz, mert évek óta nincs kitakarítva. Mostanában jár le a kistérség által megpályázott közmunkaprogram második turnusa. Az önkormányzatnak erre külön nincs pénze, feladat pedig rengeteg lenne. Úgy számoltuk, ha beindul a rendszer, akkor hetente húsz közmunkást tudna foglalkoztatni a segélyért cserébe az önkormányzat. Azért ennyit, mert a közel százhetven segélyezett nem mindegyike fogható munkára és eltérő a segélyezések összege is. Van, akinek csak négy napot kellene dolgoznia, van, akinek két hetet.

(boon)