A bűnöző cigánycsürhe felfegyverezve várta a romaterror ellen fegyvertelenül tiltakozó magyarokat. Az ÁVH a vérontást ugyan megakadályozta, de a felfegyverkezett buckalakók közül egyet sem állított elő, miközben fehérek ellen olykor azért is eljárást indítanak, ha engedély nélkül hordható, 20 ml-nél kisebb űrtartalmú gázspray-t találnak náluk.
Folytatódik a Pátka-sztori (előzmény ITT):

"Elkeseredett pátkai polgárok vonultak a település roma lakosainak házához pénteken este egy lakossági fórum után.
 
A fórumot még délután, a helyi Művelődési Ház udvarán tartották. Az emberek a romákkal kapcsolatos panaszaikat sorolták fel. Ezután döntöttek úgy, hogy a körülbelül 300 résztvevőből 50-en a romák házaihoz vonulnak, hogy megmutassák, összetartanak. A romák kaszákkal, kapákkal várják a helyieket.

A település nem roma lakosai azért panaszkodnak, mert szerintük a romák fenyegetik családtagjaikat. A helyzet azután éleződött ki a Fejér megyei településen, hogy kedden hajnalban Molotov-koktélokat dobáltak a romák házaira. Az ügyben három polgárőrt gyanúsítanak, ők előzetes letartóztatásban vannak.

A lakók pénteken lakossági fórumot hívtak össze, hogy pénzt gyűjtsenek az előzetes letartóztatásban ülők családjának. Az egyik gyanúsított polgárőr egyik családtagja azt mondta, hogy a romák folyamatosan fenyegetik őket. Több helybeli is arról számolt be, hogy az utcán, buszon, mindenütt zaklatják családjaikat a romák. Ezután 50 ember úgy határozott, hogy a romák házaihoz vonulnak, megmutatni az összetartásukat és azt, hogy nem félnek. A romák este nyolc óra körül kaszákkal, kapákkal vonultak fel az utcákban - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója."

Kuruc.info / Arppi S.: vegyük hozzá azt is, hogy az egyik (az ügyben különben nem "érintett") polgárőrt kedd reggel meg akarták gyilkolni (a fojtogatásig jutottak) derék, többek között 16 évesen, jogsi nélkül, ittasan másokat megnyomorítva (ugye, emlékszünk még a cikkre: Döbbenet: Ork cserbenhagyó gázolók elütötték - csak a bőre tartotta össze lábát + olvasó - csak, hogy képben legyünk a putriscigányok vezetési “kultúrájával” kapcsolatban) vezető roma honfitársaink. Természetesen a konkrét(!!) gyilkossági kísérletnek nem lett folytatása, a potenciális gyilkosokat nem csukták le, a magyarországi “igazságszolgáltatás” még nagyobb dicsőségére. Szép kis kettős mérce...