"...a cigány, ez a tolvaj, gyilkos, dögevő, vérbajos, vérfertőző, gonosz, vallást, Istent nem ismerő, a törvényt tudatosan tipró, bosszúálló, vakmerő, de komoly erővel szemben végtelenül gyáva söpredék..."... a tegnap megjelent ork-levrovban, hála a cikksorozatot az eredeti lapokban felfedező és kb. egy héttel ezelőtt beküldő Kedves Olvasónknak, már ajánlottuk a Zalai Közlöny 1931-ben megjelent, a várföldei pogrommal kapcsolatos cikksorozatát. Mivel nem akarjuk, hogy a dolog elsikkadjon, most azt teljességében idézzük.

Pontos látleletét adja a cigányság kultúrájának. Látható az is, hogy a Horthy-rendszerben még csak véletlenül sem volt intézményesült cigányirtás – szemben a fajvédők állításával. (A pogromban részt vevő fehéreket itt rögtönítélő(!) bíróság ítélte el. Nesze neked “fajüldöző”, “rasszista”, “fasiszta” Horthy-rendszer.) Pedig akkoriban sokkal jobb volt a magyarországi helyzet: tizedennyi cigány sem volt, a politikai-, ill. média-kulcspozíciókat sem foglalta el (annyi) cigányfajvédő cionka, és még nem tenyésztették annyira őket Izrael megbízásából, hogy aztán kirobbantsanak egy jó kis polgárháborút.

Javaslom, tüzetesen olvassuk el a cikket. Minden gondolata “ül”, és egy az egyben alkalmazható a jelenlegi helyzetre is. Minden egyes mondatát külön elemezhetném; az egyes bűnelkövetési módokat (pl. nők megerőszakolása stb.) sok-sok példával illusztrálhatnám. Nem teszem, mert nincs rá időm – aki szorgalmasan olvassa cikkeimet, maga is tudja, milyen példákat mutatnék.
Fontos hangsúlyozni, hogy a lap nem rasszista, nem széljobbos, így azzal sem támadható, hogy “á, csak egy vacak, komolyan nem veendő, marginális,  szélsőséges lap uszítása ez”. Tessenek elolvasni a levrovban linkelt másik két cikket is; azokból (is) ez egyértelműen kiderül.










Kuruc.info - Arppi S.