Brutálisan megvertek egy kisfiút a nagykónyi általános iskolában. A megdöbbentő támadás csütörtök reggel volt, a tankerületi központnál úgy tudják, a 13 éves fiú ma került kórházba. A verést videóra vették, a felvételen látszik, hogy a gyereket előbb egy fiú üti a tanteremben, majd négy másik is nekimegy, tucatnyian pedig nézik, hogy mi történik. Az ügyben feljelentést tettek, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz és folyamatosan hallgatják ki a diákokat – írja az RTL.
Zoom
Kétségbeesett kiabálás hallatszik az egyik tanteremből a nagykónyi iskolában. Ahogy közelebb ér a kamera, látszik, hogy az első sorban az ablak mellett egy fiú ököllel üt egy másikat, többször egymás után. Amikor áldozata kiszabadul a kezei közül, és felegyenesedik, akkor is megüti. Ezután még négyen csatlakoznak a támadóhoz és ők is megverik a 13 éves fiút, aki bár tisztán nem lehet hallani, úgy tűnik, folyamatosan könyörög, hogy ne bántsák.
A felvétel csütörtök reggel, még az órák előtt készült az iskolában. A Tolna megyei település lakóit sokkolták a történtek.
Egy nappal a történtek után a rendőrök folyamatosan hallgatják ki az érintetteket. A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást, miután a megvert kisfiú szülei feljelentést tettek.
A kisfiú testszerte kapott ütéseket. Hogy pontosan mennyire sérült meg, nem lehet tudni, a tankerületi központ azt írta megkeresésünkre, hogy ma került be kórházba. A többi tanulóval pedig pszichológus foglalkozik, egyéni és csoportos foglalkozáson.
 
 
„Az áldozatvédelem biztosan az első” – mondta a Híradónak az eset kapcsán Jármi Éva pedagógiai szakpszichológus. Szerinte
a megvert kisfiúnak a családja mellett az lehet a legnagyobb segítség, ha az osztálytársaitól is megkapja a támogatást.
Azt mondja, külön kell majd foglalkozni a fiúval, aki a videó alapján először kezdte el ütni társát, és külön a hozzá csatlakozó többi bántalmazóval is.
Engem őszintén szólva ez nyomasztott leginkább. Hogy amikor már úgy tűnt, lezajlott az incidens, akkor jött még egy gyerek, és megint egy. Nem egyszerre támadták meg a kisfiút, hanem egymás után sokan
– mondta a szakember.
A pszichológus tapasztalata szerint a hasonló kortársbántalmazások a 12-14 év közötti fiú kiskamaszoknál fordulnak elő legtöbbször.
Portálunkon kitakarás nélkül is megnézhető a teljes felvétel:
(A videó linkje itt található, ha beágyazva valakinél nem működik.)