"Kolompár Orbán kezdeményezése agressziót sugall   

Gyanúsítottként hallgatták ki a napokban a roma önvédelmi mozgalmat kezdeményező és a cigányellenes megnyilvánulások elleni demonstrációt hirdető Kolompár Orbánt. Az OCÖ-elnök kezdeményezése alkalmas a feszültségkeltésre, ráadásul agressziót sugall – állítják többen.

 "Nem használhatja fel önös politikai ambíciói érdekében a cigányságot Kolompár Orbán" – mondta lapunknak Csík Tamás, a Roma Integrációs Szövetség elnöke az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjének minap bejelentett kezdeményezéséről. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta megmozdulásával egy napon, azaz szeptember 20-án tartandó, a cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozó demonstrációt jelentett be az ÖCO vezetője, Kolompár Orbán. A cigányság, ha kell, megvédi saját magát – mondta.


Tényleg nem bűnöző? (Középen Kolompár.) Nem úgy tűnik...


Csík Tamás szerint az OCÖ-elnök látszatpolitizálást folytat, amellyel csak újabb feszültségeket gerjeszt.

Mint mondta, nem erre, hanem a romák érdekeinek képviseletére kapott mandátumot, ezért inkább a kormánnyal szemben kellene kiállnia, ugyanis a Gyurcsány-kabinet szinte semmit sem tett a legnagyobb hazai kisebbség helyzetének javításáért. "Elérhető oktatást, munkahelyet, a mélyszegénység felszámolását követeli a roma társadalom, nem pedig a látványos, ám felesleges akciókat" – mondta Csík Tamás.

"Azzal, hogy önvédelmi mozgalmat hirdet, az OCÖ elnöke mesterségesen felerősíti a társadalomban meglévő feszültségeket, ráadásul agressziót sugall" – mondta lapunknak M. Bíró Liza kulturális antropológus. Hozzátette: az olaszliszkai és a hozzá hasonló tragédiák után egy ilyen megnyilvánulás a többségi társadalomban is növeli a fenyegetettség érzetét. Kolompár Orbán azon kijelentéséről, hogy a romák nem várják meg lehajtott fejjel, hogy vagonokba tereljék és koncentrációs táborokba hurcolják őket, a szakértő azt mondta: ez már a józan ész határain is túlmegy. "A társadalomban biztosan nincs ilyen szándék, ez is feszültségkeltés csupán." M. Bíró Liza szerint egy érdekvédőnek sokkal inkább a vélemények egymáshoz közelítésével kellene javítania az állapotokon, nem pedig ennek ellenkezőjén kell munkálkodnia.

Az OCÖ-elnök hitelességét nyilvánvalóan az a hír sem javította, hogy gyanúsítottként hallgatta ki a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A Magyar Nemzet értesülését Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes megerősítette lapunknak. Kolompárt, feleségét és rokonát is kihallgatták az Országos Foglalkoztatási Alap feljelentése nyomán, amely szerint a Kolompár vezette, kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezet nem tudott elszámolni 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre felvett állami támogatással. Úgy tudjuk, a nyomozás várhatóan egy hónapon belül lezárul. Kolompár Orbán közleményben utasította vissza a szerinte valótlan vádakat, ám ennek kapcsán nem említette, hogy jogi lépéseket is tesz az ügyben. Az OCÖ-elnök lapunknak azt mondta, hogy ennek lehetőségét a szervezet jogászai még vizsgálják.

Kérdésünkre, hogy a kormány elégtelen cigánypolitikájával szemben miért nem emelik fel a hangjukat, azt mondta: amikor szükséges, leteszik javaslataikat a kabinet asztalára."

(MH)
Kuruc.info / A.S.: Érdemes elolvasni az ITT található olvasói véleményeket is. A hihetetlen primitív, Szögi Lajos ügyében már ITT idézett "Katinka" a következővel "öregbítette" a (putris)cigányság hírnevét. A hozzászólást betűhíven, borzasztó helyesírási hibáinak megtartásával idézzük:

"Mi a bajotok Kolompár Orbánnal? Talán az fáj nektek, hogy Kolompár kiviszi a romákat a Chartára?
Igen Gyurcsány Ferenc miniszterelnökünk kezdeményezte a Chartát és ez az erőszak ellen jött létre, vagy hagyjuk, hogy a romákat sorba lövöldözzék, égessék fel a házaikat?
Szerintem ez a cikk fére akarja vezetni a cigányságot. Egy igazi romának az erőszak ellen kéne harcolni, nem pedig a gárda mellett járőrözni és a Fidesz uszításának és Farkas Flórira halgatni, aki azt mondja, hogy nem ekk félni a gárdától.

Igen a Romáknak Kolompár Orbánnal az élen kell menni a Chartára és nem különközünk hanem mi is ott állunk a többiekkel akik nem akarják, hogy az SS egyenruhás náci elveket vallók masírozzanak az utcán. "

Katinka drága, hol, ki, milyen "gárdista", fehér "lövöldözött" romákra? Dobott-e valaha is fehér Molotovot cigány házára? Ugyan hol?  Fényeslitke? Pátka? Tiszaroff? Szihalom? Fony, ahol épp most mentették fel az életét védő erdőőrt és ejtették a rasszizmus vádját? Az állandó cigány lövöldözés, szurkálás – mint pl. most Jászapátiban? Ezeket mind-mind cigány követte el!
Frissítés: Katinka drága azóta is ámokot fut – érdemes megnézni (ITT), miket írkál. Egy gyöngyszem: "Amig a gárda nmasírozik csak félelem van az emberekben,de ha megváltozik-a mindkét részről felgyülemlett gyülölet a hatalmasokat sem fogja kímélni?Erre is gondoltak?Európa szégyenei leszünk.Itt teljes összefogás és béke kell állampolgároknak és nemzeteknek.Minden nemzet saját kötelessége szélsőségeit úgy kordában tartani,hogy az saját állampolgárait és a környező országok békés polgárait ne sértse!!Talán ennyit még:TÉRJ ÉSZRE"IGAZMAGYAR ÉS SZÉLSŐJOBBOSOK FASISZTÁI ÖN ÖN SIROTOKAT ÁSSÁTOK MEG,HA SAJÁT NÉPED TAGJAIRA ÉS A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOK BÉKÉS LAKÓIRA TÁMADTOK!!!! "

Katinka kedves!
1.) Ha valaki, akkor ti, putriscigányok vagytok azok, akik a fehérekre támadtok, és még csak véletlenül sem fordítva (a Gárdáról nem is beszélve, akik aztán tényleg nem bántottak senkit).
2.) Tudjuk, ti, cigányok, érdekeltek vagytok (legalábbis azt hiszitek, hiszen a távolabbi jövő meggondolására egyszerűen képtelenek vagytok) a status quo fenntartásában – ezt tükrözi hozzászólásod is. Mi, fehérek, nem, mert tudjuk, mibe torkollik az esztelen szaporodásotok és putris életmódotok; az, hogy nem vagytok hajlandók tanulni. (Gyengébbek kedvéért: polgárháború, amit még csak véletlenül sem a Gárda fog kirobbantani.)
3.) Látom, féltek, "bevagoníroznak" benneteket a fideszesek. Már értem: Biztos ezért lopkodjátok a sínt, a síncsavarokat meg a vasúti kábeleket!