Hejj, mennyi, de mennyi hírt lehoztunk már arról, hogy a tücskök kedvenc időtöltése (ha már dolgozniuk derogál) az emberek, buszok, vonatok kővel való dobálása (lásd pl. EZT). Ez amolyan nemzeti sport náluk. Nem kellett sokat várni az új, hasonló esetre:
"Buszrongálók: drága játék, botor gyerekeknek
Az öt elkövető közül kettő gyermekkorú, ezért nem büntethető
2008. szeptember. 08., 14:30
Két gyerek és három ifjú meglehetősen bárgyú foglalatosságot talált magának: buszokat dobáltak kővel. Ráadásul lebuktak, most csaknem egymillió forintos károkozásért kell, vagy legalábbis kellene felelniük.

Néhány napja azért tett feljelentést az Agria Volán Zrt., mert a cég telephelyén álló egyik busz ablakát ismeretlenek betörték. Az ekkor keletkezett kár hatvanezer forint volt. A hét végén újabb jelzés - lakossági bejelentés - érkezett a rendőrségre, mégpedig arról: a Volán Mátyás király úti telephelyén több "ismeretlen személy" az autóbuszok ablakait kővel dobálja.
A telephelyre kiérkező zsaruk három fiatalkorú, és két gyerekkorú elkövetőt találtak, akik - fimonan szólva is butuska - játékukkal két autóbuszban összesen 900 ezer forintnyi rongálási kárt okoztak.
A fiatalkorúakat törvényes képviselő jelenlétében gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során korábbi hasonló cselekményeket is beismertek - tudtuk meg Soltész Bálinttól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A két gyerekkorú elkövetőt - szintén törvényes képviselőjük jelenlétében - ugyancsak meghallgatták, ám ellenük nem indítható eljárás.
A három fiatalkorú fiú ellen viszont igen, így nekik két rendbeli, nagyobb kárt okozó rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt kell számot adniuk tetteikről, büntetőeljárás keretében, amit az Egri Rendőrkapitányság indított."
(heol; vannak kommentárok. Egy jobb: "Pl. Ózdon [ahol a 14 éven aluli gyerekek 2/3-a és a 6 éven aluliak 80%-a cigány] már évek óta nem jár be a busz bánszállásra, az egykori virágzó (szó szerint) bányásztelepülésre, ma lepusztult cigánytelepre KÖZBIZTONSÁGI okok miatt! Hogy miért? Mert életveszélyesek a fenti okok miatt is, és a sofőrök anno megtagadták a munkát, mert féltek! De sok helyen dobálják a buszokat, személyautókat (felém is dobtak egyszer sajóvárkonyon, mikor arra jártam),amiről a helyi újság tudósít. Beazonosítani őket az újság fotóin lévő népes család házát mutatva nem nehéz! Ez egy adott népesség, kulturálatlan társadalmi vonzata, amit megoldani szerintem lehetetlen! Persze dobálhattak magyar, vagy bármelyik más itthon élő kisebbségünk gyerekei is, de nem ez a jellemző! Addig, ameddig nem mondják ki (az EU más országaival ellentétesen) az elkövető bűnözők nemét hovatartozását, csak lovat adunk e "beazonosíthatatlan" népcsoport további tevékenységére!")