"Megfogdossák a tanárnő fenekét

Alsózsolca, Sátoraljaújhely, Miskolc - Az iskolai "rémtörténeteknek" csak egy része kerül nyilvánosságra. Legutóbb az alsózsolcai pofon, melyet egy tanárnő kapott a diákjától, de ez nem minden...

Az alsózsolcaihoz hasonló iskolai agresszió elleni harcot az oktatási minisztérium az iskolapszichológusi hálózat megerősítésében látja. Arató Gergely, az oktatási minisztérium államtitkára elmondta: ezentúl minden kistérségnek, minden iskolának, minden diák számára elérhető iskolapszichológussal kell rendelkeznie. A jövő évi költségvetésben újabb forrásokat kívánnak a hálózat kiépítésére fordítani. (Kuruc.info: nem ám egy (pár) jó markos kidobóember minden suliba, akinek láttán rögtön besz*rnának az antiszociális cigánypurdék... és az a szörnyű, hogy ez a kormányzat elképzelése: ez csak egy a kiherélt, impotens, a világon semmit sem javító "intézkedések" közül. )

Alsózsolca polgármestere, Zsíros Sándorné nem ezt tartja megfelelő megoldásnak. Véleménye szerint hiába lesz a településnek iskolapszichológusa (jelenleg nincs), ha a gyerekek nem a nekik megfelelő iskolában és osztályban tanulnak. Mint fogalmazott, az iskolaérettségi vizsgálat alkalmával a szakemberek megállapítják, hogy a gyerek 60–as IQ–val rendelkezik (Kuruc.info: azaz: fehér szemmel súlyosan elmebetegnek minősítendő. Persze a 60-as IQ egyáltalán nem meglepő a belterjesség, családon belüli szex stb. miatt hihetetlen rossz génállománnyal rendelkező cigányoknál. Ezügyben lásd a linkeket ITT), 3 évvel van lemaradva életkorától, és hogy súlyos magatartászavarral küzd, mégis azt írják a papírjára, hogy normál osztályban oktatható. (Kuruc.info: mert különben, ha a szinte 100% cigány kisegítőbe utalják, rögtön megkapják, hogy szegregálnak...)
– Ezeknek a gyerekeknek pedig a kislétszámú, megfelelő szakemberekkel (fejlesztő pedagógusokkal, logopédusokkal,) rendelkező osztályokban kellene tanulniuk. (Kuruc.info: magyarul: a gyogyóban, a kisegítőben.)

A polgármester azt is elárulta, a mostani eset szinte mindennapos Alsózsolcán. A múlt héten a másik iskolában kővel dobott meg az egyik diák egy pedagógust (Kuruc.info: ne feledjük: a kődobálás nemzeti sport cigányéknál. Lásd pl. EZT), de az sem ritka, hogy a gyerekek megrúgják tanárukat, vagy megfogdossák a tanárnőjük fenekét. A trágár beszéd pedig mindezek velejárója.

Kamerával, rendésszel

Miskolcon már majdnem kiépült a teljes iskolapszichológusi hálózat, és mint az önkormányzat közoktatási osztályának vezetőhelyettesétől, Mókáné Hallók Zsuzsától megtudtuk, hatásosan működik. Az önkormányzat saját pénzéből alkalmaz jelenleg 9 pszichológust, és még kettő munkába állását tartaná indokoltnak. A szakemberek nemcsak a gyerekeknek, de a szülőknek és a pedagógusoknak is segítenek óralátogatásokkal, esetmegbeszélésekkel.
A sátoraljaújhelyi önkormányzat a közelmúltban azt indítványozta, hogy a központi költségvetés nyújtson támogatást az iskoláknak kamerarendszer kiépítésére és rendész alkalmazására. Dankó Dénes alpolgármester szerint természetesen szükség van a pszichológusokra is (a városban jelenleg egy dolgozik), de az egyre terjedő iskolai erőszak ellen ez kevés, a diákoknak és a pedagógusoknak egyéb védelemre is szükségük van.

Nem válasz

Az oktatási jogok biztosa, Aáry–Tamás Lajos szerint az iskolai erőszakra nem a büntetés vagy a biztonsági óvintézkedés a válasz. (Kuruc.info: anyád, Aáry! Kicsit normálisabban fogalmazva: Aáry-nak nem ez az első ilyen ostoba megnyilatkozása: üssük be a keresőbe azt, hogy "Aáry", és szemezgessünk a találatokból!) Ez önmagában nem garancia arra, hogy javul a helyzet az oktatási intézményekben. A rendészekre, illetve a biztonsági őrökre inkább vagyonvédelmi célból van szükség, a tanítási idő utáni büntetést pedig a jelenlegi jogszabályok nem engedik meg. (Kuruc.info: te nagyokos, itt EMBERvédelmi szempontok vannak! Meg kell védeni mindenki mást a törő-zúzó, antiszociális, degenerált cigányoktól, ill. tanárverésre az iskolába jövő, szintén degenerált szüleiktől! Ráadásul mindezt tanítás alatt!)

Keretes anyag: Az elmúlt tanévből

– Ez év májusában két kaposvári 17 éves diák kegyetlen módon ölte meg osztálytársát.
– Berontott egy tanuló anyja Pakson az egyik iskolába, és előbb az igazgatónőt, majd az egyik tanárnőt ütlegelni kezdte.

– Többszörös arc– és koponyatörést szenvedett az a diák, akit egy iskolai verekedés után életveszélyes állapotban szállítottak kórházba Egerben.
– Iskolai verekedés miatt indított büntetőeljárást Zalaegerszegen a rendőrség. A megyei kórházból jelentették a kapitányságnak, hogy egy fiatalembert nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel láttak el. A fiút egyik társa verte meg az iskolában.
–    Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség az őrhalmi iskolaigazgatót bántalmazó hugyagi szülők ügyében."

boon; vannak kommentárok. A cikk mellett van egy szavazás is, amelyre jelenleg 44-en kattintottak. Talán mondanunk sem kell, hogy a "Csak drasztikus eszközökkel"-re szavaztak a legtöbben; az Aáry és Arató által preferált "emberséges" megoldásra egyetlen egy ember nem szavazott. Szép, egyértelmű kritika "vezetőink" működéséről, ugye?
Kuruc.info - Arppi S.