A ma reggei tarnabodi hírünkkel kapcsolatban egyre több információt kapunk. A Hírszerző cikke következik:

"Lövések, Molotov-koktélok: horrorisztikus volt a tarnabodi éjszaka
FH/MTI
2008-09-29 13:17

Több lövést adtak le, és több Molotov-koktélt dobtak ismeretlenek hétfőn hajnalban családi házakra a Heves megyei Tarnabodon.

Senki nem sérült meg. Egy épületben keletkezett kisebb tűz. A rendőrségi helyszínelés délben még tartott - mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek.

Idős, csendes törvénytisztelő emberek estek lőfegyveres és Molotov-koktélos támadás áldozatává a Heves Megyei Tarnabodon - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.
Pető Zoltán - mint mondta - értetlenül áll a történtek előtt, hiszen idős asszonyok, egy leszázalékolt házaspár és egy fiával élő idős asszony lakja az érintett házakat.
Valamennyien szűkös anyagi körülmények között élnek, ám a polgármester kizárja hogy uzsoraügy állna a háttérben.
Közlése szerint, a négy megtámadott ház közül az egyikben, egy 80 éves néni által lakott épületben keletkezett olyan kár, amelynek nyomán lakhatatlanná vált a lakás. Az asszony kérésére az önkormányzat segítséget nyújt a kár helyreállításához - tette hozzá.
Tarnabod az első falu volt az országban, amely részt vett a szociális tárca és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat befogadó falu programjában, a hajléktalanok letelepedésének segítésében. A polgármester hangsúlyozta, hogy a megtámadottak egyike sem befogadott, mindannyian tősgyökeres tarnabodiak."

Kuruc.info: Úgy látszik, túl jól sikerült a befogadás (gy.k. Tarnabod befogadó falu, amiről pl. ITT írtunk). Úgy tűnik, a cigányok mostanra teljesen lelakták az akkor kapott házakat, és kiválasztották maguknak, hogy melyikeket akarják legközelebb tönkretenni. Le is adták a megrendelést: megkezdték azokból a tőzsgyökeres, fehér, idős őslakosok elüldözését, éppen úgy, ahogy azt borzimorzi is megfogalmazta hihetetlen jól sikerült zsIndex-polidilis esszéjében. Ne legyen igazam!